«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

10/11/11

Στηρίζουμε την εκστρατεία καθιέρωσης της 9ης Νοεμβρίου, ως «Παγκόσμια Ημέρα για το Χαμόγελο του Παιδιού».


Η 9η Νοεμβρίου του 1995 είναι η ημέρα που ο δεκάχρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος, γράφοντας στο ημερολόγιο του, εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας σύλλογος που θα αγωνιζόταν για την προστασία όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικότητας και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης.


Σύμφωνα με τα λόγια του «Όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο...Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Τα λόγια του Ανδρέα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ και «ζωντανά», μέσα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που εδώ και 16 χρόνια δραστηριοποιείται με στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη.

Έναν χρόνο μετά την έναρξη συγκέντρωσης υπογραφών και μηνυμάτων υποστήριξης, έχουμε συμμάχους στην προσπάθειά μας, Πρεσβείες (Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Νότιος Αφρική, Μεξικό, Περού κ.α.), Διεθνείς Φορείς (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ΟΗΕ, UNRIC, International Centre for Missing and Exploited Children κ.α.) Μ.Κ.Ο. από όλο τον κόσμο, σημαντικές εταιρείες με διεθνή δραστηριοποίηση, εκπροσώπους του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου, και περισσότερες από 5.000 δηλώσεις συμπαράστασης συμπολιτών μας!

Συνεχίζουμε για μία ακόμα χρονιά μαζί με εσάς για να επιτύχουμε το κοινό στόχο, να καθιερωθεί η 9η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Για να συμμετέχετε και εσείς:

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Τη σελίδα μας στο facebook για την 9η /11

Παρακολουθήστε το video για την 9η Νοεμβρίου http://www.youtube.com/watch?v=wP0cVWXVeu0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου