«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

10/11/11

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ενόψει χειμώνα.


Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και πλημμυρών κατά τον φετινό χειμώνα, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη.


Οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων ανέπτυξαν τις δράσεις που έχουν αναλάβει για την προετοιμασία των υπηρεσιών τους, επισήμαναν προβλήματα και δυσκολίες, και κατέθεσαν προτάσεις.

Ένα από τα σημαντικά θέματα που τέθηκαν επί τάπητος, είναι η συνταξιοδότηση χειριστών μηχανημάτων, και όπως τονίστηκε ήδη αναζητούνται τρόποι επίλυσής του, ένας εκ των οποίων είναι και η εκμίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων.


«Η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είναι μια προσπάθεια να οργανωθεί η Π.Ε. Έβρου ενόψει των χιονοπτώσεων, του παγετού, των πλημμυρών. Έγινε μια αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή, του βαθμού ετοιμότητας που βρίσκεται η Π.Ε. Έβρου, των παραλείψεων που υπάρχουν, και τι μπορεί να αντιμετωπιστεί στο λίγο χρόνο που μένει, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα. Υπάρχουν ακόμη δυσκολίες, αλλά υπάρχει και διάθεση να αντιμετωπιστούν, για να μην έχουμε έντονα προβλήματα» δήλωσε η κ. Νικολάου, η οποία αναφερόμενη στα αναχώματα, σημείωσε: «Δεν έχει γίνει ακόμη αποκατάσταση των αναχωμάτων. Η αρμοδιότητα δεν ανήκει πλέον στην Περιφέρεια αλλά στην καινούργια υπηρεσία, την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Αντιπλημμυρικής προστασίας της Κοιλάδας του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του, η οποία δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί. Η προσπάθεια που γίνεται και από τον Περιφερειάρχη και από μένα προσωπικά, είναι σ’ αυτή την μεταβατική περίοδο να δοθούν προσωρινά οι αρμοδιότητες στην Π.Ε. Έβρου ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε το θέμα των πλημμυρών. Ανεξάρτητα όμως από την έκβαση των προσπαθειών μας αυτών, ξεκινάμε τη δημοπράτηση τριών έργων που θεωρούνται πολύ επείγοντα»

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη καταγραφής από πλευράς Δήμων, των ασθενών και των εγκυμονουσών γυναικών που ενδεχομένως να χρειαστούν διακομιδή σε νοσοκομειακές μονάδες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κώστας Κοκολάκης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Κώστας Χουβαρδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γεώργιος Ούστογλου, οι Δήμαρχοι Σουφλίου και Σαμοθράκης Ευάγγελος Πουλιλιός και Γιώργιος Χανός, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης Αντώνης Βαμβακερός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου Δήμου Ορεστιάδας Βασίλης Δολαψής, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Διδυμοτείχου Αθανασία Γκουγκούδη, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών, λιμενικών αρχών, εκπρόσωποι της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., της ΔΕΗ, των Δ/σεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Εθελοντικών Ομάδων, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου