«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

9/11/11

Αντίδραση Σ.Ε.Τ.Ε. σε αίτημα ξένου tour operator για συναλλαγές σε δραχμές.


«Εκτός κανόνων δεοντολογίας και επιχειρηματικής ηθικής», χαρακτηρίζει με επιστολή προς τα μέλη του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων το αίτημα ξένου τουριστικού πράκτορα για συναλλαγές με δραχμές, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «το νόμισμα της χώρας είναι το Ευρώ, και οι τουριστικές επιχειρήσεις υπογράφουν συμβόλαια μόνο σε Ευρώ».


Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητά Μέλη.
Σε σχέση με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί μετά από αίτημα ξένου tour operator για πρόβλεψη διακανονισμού πληρωμών σε δραχμές, ο ΣΕΤΕ σημειώνει τα εξής:
- Το νόμισμα της χώρας είναι το Ευρώ. Οι τουριστικές υπηρεσίες τιμολογούνται σε Ευρώ, και οι τουριστικές επιχειρήσεις υπογράφουν συμβόλαια μόνο σε Ευρώ. Οποιαδήποτε αναφορά σε κάθε άλλο, και μάλιστα μη υφιστάμενο νόμισμα, είναι έξω από κάθε λογική και συζήτηση.
- Ο ΣΕΤΕ συστήνει στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, να αγνοήσουν παρόμοια  αιτήματα, από οπουδήποτε και εάν προέρχονται. Τέτοιες ενέργειες είναι εξαιρετικά ατυχείς και εκτός κανόνων δεοντολογίας και επιχειρηματικής ηθικής.
-Τέλος, θεωρούμε ότι οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους με τους διεθνείς εταίρους και συνεργάτες τους ενόψει της δύσκολης τουριστικής χρονιάς του 2012». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου