«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

26/11/11

Αυτοί είναι οι 25 “χειρότεροι” κωδικοί πρόσβασης!


  
Εταιρία ανάπτυξης λογισμικού ανακοίνωσε τους 25 πιο συνηθισμένους κωδικούς ασφαλείας που χρησιμοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου.
Η εταιρεία λογισμικών SplashData δημοσίευσε μία λίστα με τους χειρότερους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου για να προστατέψουν τους διάφορους λογαριασμούς τους.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, 600.000 από τις δισεκατομμύρια συνδέσεις που αποτελούν  προσπάθειες από χάκερ για νανα αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορους λογαριασμούς χρηστών.

Οι προσπάθειες των χάκερ τις περισσότερες φορές στέφονται με επιτυχία αφού οι κωδικοί που χρησιμοποιούν οι χρήστες είναι εύκολο να ανιχνευτούν ενώ το γεγονός οτι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε πολλά site κάνει ακόμα πιο εύκολη την ζωή των χάκερ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με τους 25 “χειρότερους” κωδικούς πρόσβασης που κυκλοφόρησε η εταιρία σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε εκατομμύρια κωδικούς που ανάρτησαν hackers στο Internet κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Τέλος, η εταιρία συμβουλεύει του χρήστες αν έχουν κάποιον από τους παρακάτω να τον αλλάξουν και γενικότερα να βάζουν πιο πολύπλοκους κωδικούς που περιέχουν αριθμούς, χαρακτήρες, και διάφορα στοιχεία.

Η λίστα με τους κωδικούς είναι η εξής:

password       monkey          baseball         ashley            654321
123456           1234567        111111           bailey superman
12345678      letmein           iloveyou         passw0rd       qazwsx
qwerty            trustno1         master            shadow          michael
abc123           dragon           sunshine       123123           football

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου