«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

14/11/11

Πρόγραμμα Εορτασμού Επετείου της Εθνικής Αντίστασης στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.


Ώρα 10:00 – Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Ανθίμου.


Ώρα 10.45: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, έναντι Ζαριφείου Ακαδημίας).

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων, οι οποίοι με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχτηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1.285/1982, την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως Ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου