«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

16/11/11

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής φιλοξενεί ταινίες το 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Τις περιφερειακές εκδηλώσεις του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  φιλοξενεί από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, με την υποστήριξη της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής.

Το πρόγραμμα των προβολών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30), έχει ως εξής :

Παρασκευή 18-11-2011
Ώρα 21:00
«Το όνειρο του Άνταλμπερτ»

Σάββατο 19-11-2011
Ώρα 19:00
«F.L.S.»
Ώρα 21:00
«Συνείδηση»

Κυριακή 20-11-2011
Ώρα 19:00
«Σούπερ Δημήτριος»
Ώρα 21:00
«Το κορίτσι με τα μεγάλα μάτια»

Τιμή εισιτηρίου για κάθε ταινία: 5 ευρώ.
Ειδική τιμή εισιτηρίου για όλες τις ταινίες: 20 ευρώ.
Κρατήσεις θέσεων, στα τηλέφωνα 25310-37770 και 27484 εργάσιμες ημέρες και ώρες, και στο τηλέφωνο 25310-25970 τις ημέρες και ώρες προβολών.

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

 «Το όνειρο του Άνταλμπερτ»
Μια μαύρη κωμωδία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν σ’ ένα κομμουνιστικό εργοστάσιο της Ρουμανίας τη δεκαετία του ’80. Η αναπαράσταση ενός εργατικού ατυχήματος προκαλεί ένα πραγματικό, καθώς ο εργάτης που παίζει τον ρόλο του θύματος κόβεται στο χέρι. Η ιστορία εκτυλίσσεται τον Μάιο του 1986, στην επέτειο της ίδρυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, και την επομένη της ιστορικής νίκης της Στεάουα Βουκουρεστίου στο Champions League. Σκηνοθεσία: Gabriel Achim Σενάριο: Gabriel Achim, Cosmin Manolache Με τους: Gabriel Spahiu (Iulica Ploscaru), Doru Ana (Lefardau), Alina Berzunteanu (Coca), Ozana Oancea (Lidia Spataru), Mimi Branescu (Bratosin), Anca Androne (Tatiana/Adalbert). Χώρα Παραγωγής: Ρουμανία. Έτος Παραγωγής: 2011. Βραβείο Καλύτερου Πρότζεκτ - Tallinn IFF 2009.

«F.L.S.»
Στο κοντινό μέλλον, ένας άνδρας συμμετέχει στο τουρνουά F.L.S., όπου δολοφόνοι απ’ όλο τον κόσμο μάχονται για δόξα και χρήμα. Με ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει, θα πρέπει να κερδίσει ίσως την τελευταία μάχη της ζωής του. Σενάριο – Σκηνοθεσία: Θάνος Τσαβλής Μουσική: Θωμάς Λις Κοστούμια: Θάνος Τσαβλής. Με τους: Θάνο Τσαβλή (άντρας), Λουκία Τζωρτζοπούλου (Μιζούνο), Γιάννη Καρύτσα (Μπλάντι), Δήμητρα Μπαμπαδήμα, Μαρία Προεστάκη (κοπέλα), Μαριάννα Βαρβιάνη, Πάνο Ηλιακόπουλος, Παναγιώτη Μάστορα, Μάρω Μάνθου, Ιάκωβο Βρούτση. Χώρα παραγωγής: Ελλάδα. Έτος Παραγωγής: 2011.

 «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»
Η ταινία εστιάζει σε μια παθιασμένη και πολύπλοκη ερωτική ιστορία που συνδέει τρεις ανθρώπους, οι οποίοι ζουν σε μια μικρή πόλη και προσπαθούν να επιβιώσουν αποκλειστικά με την εργασία τους. Η Αϊντανούρ είναι μια νεαρή γυναίκα που μένει στην Ανατολία και προσπαθεί να ξεφύγει απ’ αυτό που η ζωή έχει ή δεν έχει να της προσφέρει. Στο μεταξύ, ο Μαχμούτ βρίσκεται ανάμεσα στην Αϊντανούρ και στη γυναίκα του, τη Σονγκούλ. Ωστόσο, η Αϊντανούρ αρχίζει σιγά-σιγά να κερδίζει την καρδιά του. Οι δρόμοι αυτών των δύο θα διασταυρωθούν σ’ ένα καπηλειό. Σκηνοθεσία: Ερντέν Κιράλ Σενάριο: Raşit Çelikezer Μουσική: Zülfü Livaneli Με τους: Nurgül Yesilçay (Aydanur), Tülin Özen (Songul), Murat Han (Mahmut). Χώρα Παραγωγής: Τουρκία. Έτος Παραγωγής: 2008. Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού (Nurgül Yesilçay) & Καλύτερου Μοντάζ (Nurgül Yesilçay) - Antalya Golden Orange FF 2008.

 «ΣΟΥΠΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
Σ’ ένα παράλληλο, σουρεαλιστικό σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος του περιοδικού Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες. Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Ο Κάπτεν Φ.ΡΟΜ είναι πάλι εδώ, για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα· το όνομα που του αξίζει· το όνομα που του ταιριάζει. Σκηνοθεσία: Γεώργιος Παπαϊωάννου Σενάριο: Αλέξανδρος Στογιάννης, Γεώργιος Παπαϊωάννου, Σπυρίδων Παπαναούμ, Δημήτριος Παπαβασιλείου, Χαράλαμπος Παπαποστόλου, Αργύρης Πούγγουρας Μουσική: Δημήτριος Παπαβασιλείου
Κοστούμια: Όλγα Σφέτσα Με τους: Δημήτριο Βαϊνά (Σούπερ Δημήτριος), Παρασκευά Παπαδόπουλο (Κάπτεν Φ.ΡΟΜ), Όλγα Σφέτσα (Μαρία Μαγδάλω), Αναστάσιο Μασιά (Τσόκο), Σπυρίδων Παπαναούμ (όχι ο Τσόκο, ο άλλος). Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα. Έτος Παραγωγής: 2011.

«ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΙΑ»
O τίτλος της ταινίας βασίστηκε σε μια ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού από το Πράσινο Ακρωτήριο (Cabo Verde). Μια κοπέλα επιστρέφει από την Ευρώπη στον τόπο της εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα της. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα αλλά και με τα φαντάσματα του παρελθόντος της: την τραυματική απουσία της μητέρας της, τη συμβίωση με τη μητριά της, την αναστάτωση που προκαλεί το ξύπνημα της εφηβείας της. Σκηνοθεσία: Αλέξης Τσάφας Σενάριο: Zenaida Alfama Μουσική: Vasco Martins Με τους: Elisabete Gonçalves (Bia), Laura Branco (Lilí), Fonseca Soares (Calú). Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα-Πράσινο Ακρωτήριο. Έτος Παραγωγής: 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου