«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

26/11/11

Δίπλα στους πολίτες ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης


Δίπλα στους πολίτες ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης
«Θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ, σχετικά με την διαδικασία του τέλους ακινήτων της ΔΕΗ», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Κομοτηνής, Γιώργος Κυμπαρίδης.

Ο κ. Κυμπαρίδης γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει μεν μια συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, για το τέλος ακινήτων,  -η οποία και θα εντατικοποιηθεί τις επόμενες μέρες-προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα με τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα, που εμφανίζονται στα χαράτσια και συνεπώς τα αυξημένα ποσά.
«Αν στο τέλος ακινήτων (σ.σ. στο χαράτσι) αναγράφονται παραπάνω τετραγωνικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στο Δήμο Κομοτηνής, ο οποίος έχει και την ευθύνη της πιστοποίησης του λάθους και  θα δώσει τις σχετικές βεβαιώσεις, προς την αρμόδια ΔΟΥ, ότι δεν αφορά το σύνολο του εμβαδόν του ακινήτου. Εφ’ όσον είναι μεγαλύτερο και άρα και το ποσό πολύ πιο υψηλό, αυτό θα συμψηφισθεί  και θα αφαιρεθεί από τη δεύτερη δόση, μια και το τέλος ακινήτων θα πληρωθεί σε δύο δόσεις», σημείωσε ο κ. Κυμπαρίδης.
Αυτό σε ότι αφορά το κομμάτι με τα λάθη. Σε ότι αφορά αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν, συμμετέχει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης στην αίτηση ακύρωσης, που έχει πρωτοστατήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αττικής, για τη μη  πληρωμή του τέλους από αυτές τις ομάδες, όπως και του τέλους επιτηδεύματος. «Περιμένουμε να αποφανθεί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και για τα δύο αιτήματα και εδώ δίνει τη μάχη ο νομικός κόσμος της χώρας. Αν τελικά ακυρωθούν και τα δύο αιτήματα θα ισχύσουν και για αυτούς που έχουν πληρώσει(τέλος επιτηδεύματος) και μπορούν να διεκδικήσουν συμψηφισμό με την οποιαδήποτε καταβολή φόρου.
Απαντώντας δε στο θέμα ότι πολλοί πολίτες επιχειρούν να κάνουν αλλαγή του τοπογραφικού τους και να παρουσιάσουν πολύ λιγότερα τετραγωνικά μέτρα, για να αποφύγουν έτσι την πληρωμή μεγάλου τέλους: «Δεν είναι σωστό αυτό, να απεμπολούν δικαιώματα της περιουσίας τους. Πολύ περισσότερο σε αυτούς τους επαγγελματίες που θα κάνουν αυτές τις αλλαγές, τίθεται θέμα κύρους της δουλειάς τους και μάλιστα μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι και με κυρώσεις», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κυμπαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου