«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

8/11/11

Επίσκεψη ξένων μαθητών στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάου.


Εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comenius με θέμα «Μαθαίνοντας για τους ήρωες μέσα από τους θρύλους», δέχθηκε στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχις Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.
«Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνούν μεταξύ τους οι λαοί και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές» είπε χαρακτηριστικά η κ. Νικολάου και αναφέρθηκε στις συγκλονιστικές εμπειρίες που είχε η ίδια συμμετέχοντας ως εκπαιδευτικός σε ανάλογα προγράμματα, τα οποία «συμβάλλουν στη γνώση της ιστορίας, του πολιτισμού και του εκπαιδευτικού συστήματος άλλων χωρών».
 «Στην περιοχή σας βρήκαμε πολύ ζεστούς ανθρώπους» είπαν χαρακτηριστικά οι ξένοι εκπαιδευτικοί εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την υποδοχή και τη θερμή φιλοξενία, και προσφέροντας αναμνηστικά δώρα στην κ. Νικολάου, η οποία ανταπέδωσε τη χειρονομία, χαρίζοντάς τους έργα κατασκευασμένα από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με αφορμή τους αγώνες των Special Olympics, έναν ταξιδιωτικό οδηγό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και το cd «Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Έβρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου