«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

26/11/11

Αγανακτισμένοι Αλεξανδρούπολης: «Χρυσοθήρες και κυβέρνηση θα μας βρουν μπροστά τους»


Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος έστειλε για γνωμοδότηση στους αρμόδιους φορείς της περιοχής, την Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα Έβρου από την εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.

Τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο, έδωσαν ομόφωνη αρνητική απάντηση για την εξόρυξη. Το ίδιο άλλωστε έχουν κάνει επανειλημμένα όλοι οι επιστημονικοί σύλλογοι και φορείς της περιοχής.
Ωστόσο, μαθαίνουμε από δημοσιεύματα, ότι η αδειοδότηση της εταιρείας ακολουθεί έναν άλλον, πολύ πιο σύντομο δρόμο (διαδικασία fast track), παρακάμπτοντας όλες τις παραπάνω γνωμοδοτήσεις. Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, εταιρεία και νέα κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία, καταφέρνουν να εμπαίζουν απροκάλυπτα πια τη συλλογική βούληση της τοπικής κοινωνίας.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩ ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ.! ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ, ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ΤΑ ΝΕΡΑ, Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!
Λαϊκή Συνέλευση Αγανακτισμένων Πολιτών Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου