«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

27/11/11

Cinema | Νέες Ταινίες: Υπηρέτριες, Επικίνδυνη μέθοδος, Happy Feat 2, Το σπίτι των ονείρων. (VIDEO)



Πλούσια η νέα κινηματογραφική εβδομάδα με το πολυαναμενόμενο δράμα του David Cronenberg να κυριαρχεί, αλλά και τη συνέχεια του Happy Feat και πολλές ελληνικές παραγωγές. Σημειώστε λοιπόν…







                                                                         Ο ξεναγός.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής είναι ένας πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης και με τη νέα του ταινία μας παρουσιάζει τον Ιάσονα, έναν ξεναγό αρχιτεκτόνων από τη Θεσαλλονίκη, ο οπίος επιχειρεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του γκρουπ του περιδιαβαίνοντας τα μνημεία του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού. Έξυπνη, γρήγορη, σύγχρονη και φρέσκια νεανική ταινία, ενώ αξίζει να συγκρατήσετε το όνομα του πρωταγωνιστή, Μιχάλη Οικονόμου, ο οποίος διαθέτει γνήσιο κωμικό ταλέντο.

                                                                    Tungsten
Μη σας παραπλανά ο τίτλος, πρόκειται για ελληνική παραγωγή του Γιώργου Γεωργόπουλου η οποία αφηγείται μικρές ιστορίες ηρώων της καθημερινότητας, μιας Αθήνας σε ασπρόμαυρο φόντο, μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς η ταινία είναι και αυτή ασπρόμαυρη. Το σκηνοθετικό στυλ θα σας θυμίσει κάτι από «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη, με έντονο νατουραλιστικό στοιχείο και γυρισμένη σε στυλ ντοκυμαντέρ. Little trivia οι συνεχείς διακοπές της ΔΕΗ.


                                                                     Υπηρέτριες
Βασισμένο στο bestseller της Kathryn Stockett, η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής δημοσιογράφου, Emma Stone, στην πολυτάραχη δεκαετία του ’60, η οποία αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο βασισμένο στις συνεντεύξεις που της δίνουν οι μαύρες υπηρέτριες των πλουσιόσπιτων του Μισσισιπή. Αν και πρόκειται σίγουρα για μια πιο εύκολη παρουσίαση του μαύρου αυτού κεφαλαίου της Αμερικής, η ταινία δίνει την ευκαιρία στο cast για πολύ καλές ερμηνείες, ενώ παράλληλα, ο άψογος συνδυασμός γέλιου και δακρύων του ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τα Όσκαρ.

                                                               Happy Feat 2
Οι αξιολάτρευτοι πιγκουίνοι του Happy Feat επιστρέφουν με όρεξη για χορό αλλά και έντονες περιβαλλοντικές καθώς ο Mumble και η παρέα του ανακαλύπτουν πως το λιώσιμο των πάγων τους απειλεί άμεσα. Αξίζει να το δείτε στην πρωτότυπη version και όχι μεταγλωτισμένο, γιατί, πέρα από τα τραγούδια, θα ακούσετε και τις φωνές των Robin Williams, Elijah Wood, Pink και Sofía Vergara στους πρωταγωνιστικούς ρόλους!



                                                            Το σπίτι των ονείρων
Όταν η οικογένεια του Daniel Craig και της Rachel Weisz μετακομίζει με τα δύο κοριτσάκια τους στο σπίτι των ονείρων τους δεν μπορούν να φανταστούν πως αυτό είναι ο τόπος ενός στυγερού εγκλήματος, της δολοφονίας μιας μητέρας και των δύο παιδιών της. Ατμοσφαιρικο θρίλερ από τον εξαιρετικό Jim Sheridan, υπόσχεται να σας καθηλώσει στις καρέκλες σας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου