Η προσφυγή που έκανε η Τουρκική Ένωση Ξάνθης ενάντια στην σε βάρος της απόφαση 477/2009 του Τριμελούς Εφετείου Θράκης, συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 7 Οκτωβρίου 2011.
Στη διαδικασία παρέστησαν εκ μέρους της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, ο πρόεδρος Αχμέτ Καρά, ο αντιπρόεδρος Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, το μέλος του Δ.Σ. Ισμέτ Τουτζάρ, και ο επικεφαλής της Κοινότητας Νέων Ακαδημαϊκών Εγιούπ Βελιμπασά.
Η απόφαση αναμένεται να βγει τους επόμενους μήνες.
Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης ανακοίνωσε πως η μεγαλύτερη προσδοκία της είναι ο 28 ετών νομικός αγώνας να τερματιστεί με τρόπο σύμφωνο με την δικαιοσύνη.
Εμείς ως μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ζητάμε από το κράτος μας να δώσει ένα τέλος σε αυτή την ντροπή. Όσο και αν από την μέχρι τώρα πορεία λέω ότι είμαι απελπισμένος, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ εάν τα παιδιά μου ή αν επιτρέψει ο Θεός τα εγγόνια, μου θα έχουν την τύχη να δούνε μια μέρα να γκρεμίζονται σε αυτή τη χώρα κάποια ταμπού.
Η μητέρα μας πατρίδα η Τουρκία, με έναν έκτακτο τρόπο και μάλιστα με ταχύτητα μη αναμενόμενη από αυτήν, έκανε και συνεχίζει να κάνει ανοίγματα στις μη μουσουλμανικές μειονότητες. Η Τουρκία δίνοντας με το παραπάνω τα δικαιώματα στις μειονότητες, δεν φθίνει, το αντίθετο, συνεχώς αναπτύσσεται και δυναμώνει συνέχεια. Βλέποντας όμως την αντιμετώπιση που έχει η μειονότητα μας στην χώρα μας, προσευχόμαστε ¨ο Θεός να μην επιτρέψει να είναι κανένας μειονότητα¨.
Δυστυχώς η χώρα μας και οι ρατσιστές στη χώρα μας παρά τα όσα γίνονται, με τη νοοτροπία των προκαταλήψεων απέναντι στους Τούρκους και στην Τουρκία, πάντοτε αποτέλεσαν εμπόδιο στην πρόοδο και στην ανάπτυξη αυτής της χώρας.
Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα αυτό της χώρας, αυτοί το έχουν. Τη χώρα την έφτασαν σε αυτό το χάλι οι δαπάνες για όπλα με επίκληση της Τουρκίας ως εχθρού, η μη χρήση της βοήθειας της Ε.Ε. προς την κατεύθυνση της, και φυσικά η τάση προς πολυτέλεια. Κι όμως παρά το ότι η χώρα είναι στο χείλος της πτώχευσης, δυστυχώς ακόμα επιδρά ένας όχλος που δεν θέλει να δει την χείρα φιλίας που δίνει η Τουρκία.
Μπορεί να ρωτήσετε, “μα καλά, δεν υπάρχει κάποιο μαλάκωμα, δεν υπάρχουν κάποιοι καλόβουλοι;”.
Φυσικά και υπάρχουν. Η τράπεζα Ζιραάτ ήρθε και άνοιξε 4 υποκαταστήματα σε αυτή τη χώρα. Αυτό έστω και αν ήταν υποχρεωτικό, είναι μια σημαντική εξέλιξη. Οι πτήσεις των ΤΗΥ και οι δηlώσεις του δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είναι ελπιδοφόρες. Τελευταία είδηση είναι πως οι ΤΗΥ θα είναι βασικός σπόνσορας στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας. Εξελίξεις επίσης όπως το αίτημα που υπέβαλε Bουλευτής ΠΑΣΟΚ Αλεξανδρούπολης να δίνεται βίζα 24 ωρών στους Τούρκοyς πολίτες και η σοβαρή εξέταση αυτού του αιτήματος, φυσικά και αποτελούνε καλά σημάδια.
Έλα όμως που στη Δυτική Θράκη δυστυχώς δεν βλέπουμε την παραμικρή απόσταση να διανύεται στο θέμα των μειονοτικών θεμάτων. Ακούμε πως πίσω από κάποιες πόρτες κάποια θέματα συζητούνται, αλλά αυτή η μειονότητα μέχρι σήμερα άκουσε πολλά. Πλέον χορτάσαμε να ακούμε, θέλουμε να δούμε να επιλύονται και μάλιστα όπως θέλουμε. Τα προβλήματα να λυθούνε με συζήτηση μαζί μας.
Για παράδειγμα σχετικά με την σχολή σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση που θα ανοίξει στο Αριστοτέλειο μετά το κλείσιμο της ΕΠΑΘ, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε συνομιλία με κανέναν φορέα της μειονότητας. Πάλι κάποια πράματα γίνονται χωρίς διαβούλευση και συνομιλία με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Δεν στήνεται ένας σοβαρός διάλογος με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Καταρχάς η ύπαρξη Τούρκων στην Δυτική Θράκη δεν γίνεται δεκτή.
Εφ. Μιλλέτ -Eλληνικής Θράκης- 8-12-2011 / Αρθρογράφος Μπιλάλ Μπουντούρ
Πηγή: tourkikanea.gr
Σ.Σ.: Η φωτογραφία αποτελεί επίσης αναδημοσίευση από το ίδιο άρθρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου