«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

30/1/12

Φ. Κουβέλης: «Να κρατηθεί όρθια η κοινωνία»


Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Κομοτηνή

Την ικανοποίησή του από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, εξέφρασε ο Φ. Κουβέλης στα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΜΑΡ στην Κομοτηνή, ωστόσο τόνισε πως «δεν εφησυχάζουμε». Παράλληλα, σημείωσε ότι το κόμμα του θα είναι παρών στα δρώμενα της Ροδόπης, και επέκρινε τα φημολογούμενα νέα οικονομικά μέτρα.

«Έχω τη χαρά να βρίσκομαι στην Κομοτηνή και...
...να εγκαινιάζω τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Ροδόπη, με δραστηριότητα που είμαι βέβαιος ότι αυξάνεται και θα αυξάνεται συνέχεια πιο δυναμικά», σημείωσε ο κ. Κουβέλης αρχικά, και συνέχισε: «Η Δημοκρατική Αριστερά είναι παρούσα στην περιοχή της Θράκης με τις προτάσεις της, με τις ιδέες της, με την αγωνιστική της δράση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μιας κοινωνίας η οποία δοκιμάζεται μέσα σε ένα πλαίσιο βαθύτατης οικονομικής κρίσης».

Με έμφαση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως «συστηματικά καταθέτουμε τις εναλλακτικές μας πολιτικές προτάσεις για τη διέξοδο και την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά κυρίως μία διέξοδο και μια αντιμετώπιση της κρίσης με την κοινωνία όρθια», και έβαλλε κατά της Τρόικας: «Αυτή τη στιγμή έχουμε τις νέες εντολές της τρόϊκας. Νέες εντολές σε σχέση με την ερχόμενη δανειακή σύμβαση για τη λήψη κι άλλων μέτρων. Μέτρα τα οποία κυρίως επιδιώκουν τον περιορισμό, το περαιτέρω χτύπημα της αμοιβής, της μισθωτής εργασίας, ένα ζήτημα που εκτός του ότι θα πλήξει τους ανθρώπους της μισθωτής εργασίας, ταυτόχρονα θα πολλαπλασιάσει τον φαύλο κύκλο μιας ύφεσης και μιας περαιτέρω λιτότητας η οποία υπάρχει και αναμφισβήτητα θα δημιουργήσει αντανακλαστικά και τεράστια προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία». Επεξηγώντας την αναφορά του στα ασφαλιστικά ταμεία υπογράμμισε: «Και αναφέρομαι στα ασφαλιστικά ταμεία, διότι είναι το μόνο πλέον υπαρκτό μέγεθος στο χώρο της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους με το λεγόμενο PSI, εάν δεν υπάρξει ειδική μέριμνα, θα έχουμε περαιτέρω απομείωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με ότι αυτό συνεπάγεται στην καταβολή των συντάξεων αλλά και στην παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Όσο για τα ευχάριστα νέα που κομίζουν για τη ΔΗΜΑΡ τα γκάλοπ, σημείωσε με νόημα: «Η Δημοκρατική Αριστερά βεβαίως ενθαρρύνεται από τα δημοσκοπικά ευρήματα τα οποία την καταγράφουν πολύ σημαντικά, αλλά πέρα από την ενθάρρυνση δεν έχουμε εφησυχασμούς, γιατί γνωρίζουμε ότι μπροστά μας βρίσκεται μια κοινωνία τεμαχισμένη, μια χώρα με τεράστια  προβλήματα, με βαθύτατη οικονομική κρίση όσο και ύφεση, και η σύγκρισή μας είναι ακριβώς με το περιεχόμενο των προτάσεων και των διεκδικήσεων μας για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Θέλουμε να είμαστε η Αριστερά της ευθύνης, από αυτήν την υπεύθυνη θέση εμείς αγωνιζόμαστε, προκειμένου να υπάρξει η αντιμετώπιση των προβλημάτων και να καταστεί όσο γίνεται πιο ορατό το χρονικό σημείο εξόδου της χώρας από την κρίση, κρίση οικονομική, θεσμική και λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Η Δημοκρατική Αριστερά, εδώ, σε αυτήν την πόλη, σε αυτήν την περιοχή, με όλα τα ζητήματα που συγκροτούν την κοινωνία της περιοχής, θα δίνει καθημερινά το αγωνιστικό παρόν από θέση ευθύνης και είμαστε σίγουροι βέβαιοι ότι κάθε μέρα και περισσότερο θα οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους κατοίκους της Ροδόπης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας όπως και φιλοδοξούμε».

Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου