«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

30/1/12

Πρωτοφανείς καταγγελίες περί σχεδίου «αφελληνοποίησης» της περιοχής


«Ένωση Πολιτών για την Ανάπτυξη της Θράκης»:
«Κάποιοι επιζητούν την υποβάθμιση της περιοχής και
την αναγκαστική μετοίκηση των κατοίκων λόγω
της φτώχειας και της ανεργίας».


«Ναι στις επενδύσεις χρυσού», «θέλουμε δουλειά», δήλωσαν ξανά άνεργοι πολίτες της περιοχής των Σαπών. Μετά τη δυναμική τους παρουσία προ ημερών στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυτή τη φορά συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της ΚΕΔΕ, και όχι μόνο εξέφρασαν τη θετική τους στάση απέναντι στην εξόρυξη του χρυσού, αλλά με γραπτή ανακοίνωσή τους (την οποία υπογράφουν ως «Ένωση Πολιτών για την Ανάπτυξη της Θράκης») έκαναν λόγο για «μικροπολιτικά συμφέροντα» που απεργάζονται την «αφελληνοποίηση της περιοχής»! Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν ειρηνικά μετά την άφιξη των συνέδρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους αναφέρει:


«Ζούμε στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε έναν οικισμό εγκαταλελειμμένο από τον Δήμο, από την Περιφέρεια, από το Κράτος. Η ανεργία στην περιοχή που ζούμε αγγίζει το 90% και η ζωή μας είναι πλέον μαρτύριο και δυστυχία χωρίς καμιά ελπίδα, χωρίς καμιά αισιοδοξία, χωρίς καμιά προοπτική, και το κυριότερο: ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
Ήδη πολλοί συμπατριώτες μας έχουν διαλέξει τον δρόμο της μετανάστευσης και πλέον αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Σε όλους εμάς όμως που μένουμε στις ΣΑΠΕΣ, τα μοναδικά εισοδήματα που μας συντηρούν και μας κρατούν στη ζωή, είναι κάποια επιδόματα πολυτέκνων και τα επιδόματα της Πρόνοιας, τα οποία όμως περικόπτονται καθημερινά και πλέον δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε τις καθημερινές ανάγκες μας σε ψωμί και φαγητό.


Μοναδική ελπίδα για μας και τις οικογένειες όλης τη περιοχής, είναι η εκμετάλλευση του παγωμένου θησαυρού που υπάρχει στη γη μας και είναι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ για μας.

Αποφασίσαμε λοιπόν να δημοσιοποιήσουμε τη θέση και την άποψή μας για την εξόρυξη και εκμετάλλευση του ΧΡΥΣΟΥ στις ΣΑΠΕΣ, η οποία χρόνια τώρα αντιμετωπίζεται από πολλούς ως εχθρός που πρέπει να χτυπηθεί ανελέητα.

Επειδή πλέον έχουμε πλήρως ενημερωθεί, και μάθαμε τα ΑΛΗΘΙΝΑ, και όχι την προπαγάνδα και τα ψέματα κάποιων, ζητάμε να δείτε την υπόθεση ΧΡΥΣΟΣ ΣΑΠΩΝ ως αναπτυξιακό έργο με εκατοντάδες θέσεις εργασίας, το οποίο θα συνδράμει στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής και της Περιφέρειας.

Η επένδυση είναι σίγουρη ευκαιρία για μας και θα γίνει με όλους τους περιβαλλοντικούς όρους που θέτει η ευρωπαϊκή Ένωση, σεβόμενη τον τόπο από τον οποίο θα εξάγει τον Χρυσό.


Οι αόριστες πλέον αναφορές και καταγγελίες για καταστροφή της περιοχής, δεν πείθουν, και είμαστε σίγουροι ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται μικροπολιτικά συμφέροντα από κάποιες ομάδες οι οποίες επιζητούν την υποβάθμιση της περιοχής και την αναγκαστική μετοίκηση των κατοίκων λόγω της φτώχειας και της ανεργίας, με αποτέλεσμα την αφελληνοποίηση της περιοχής.

Σας κάνουμε γνωστό λοιπόν, ότι θα είμαστε εμείς ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, για να γίνει ότι χρειάζεται και να σταματήσουμε τις τρικλοποδιές και τα εμπόδια στην επένδυση που για μας είναι ΠΛΕΟΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΖΩΗΣ, και θα τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο καθώς είναι η μοναδική ελπίδα για να ζήσουμε σαν άνθρωποι στην περιοχή που το ίδιο το κράτος επέλεξε να ζήσουμε δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου