«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

27/3/12

Ε. Μπαγίς: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει δημοκρατία στα πρότυπα της Ε.Ε.»!


«Ελπίζουμε πως τα προβλήματα των αδελφών μας Τουρκομουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη, όπως και αυτά των Ορθόδοξων πολιτών μας στην Τουρκία, θα εκλείψουν, θα λυθούν».

Αυτό δήλωσε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ζαμάν»,  Ο Τούρκος υπουργός για θέματα Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγκεμέν Μπαγίς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μπαγίς επισήμανε πως δεν βλέπει «ως απειλή για την Τουρκία το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», συμπλήρωσε ωστόσο ότι «ήρθε πια ο καιρός η Ελλάδα...
...που θα έπρεπε να έχει δημοκρατία στα πρότυπα της Ε.Ε., να κινηθεί λίγο με επίγνωση των ευθυνών της».

Κατά την εφημερίδα πάντα, ο κ. Μπαγίς ανέφερε πως «το άνοιγμα της θεολογικής σχολής είναι ένα θέμα σημαντικό και από πλευράς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν οι ορθόδοξοι πολίτες για ιερείς», όμως έσπευσε να προσθέσει: «Αλλά τονίσαμε πως ενώ γίνεται αυτό το βήμα, όσο κι αν δεν συνδέεται με τον όρο της αμοιβαιότητας, θα είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα ταυτόχρονα να κάνει βήματα καλής θέλησης. Το γεγονός ότι παρά το ότι υπήρξαμε μάρτυρες σχετικών υποσχέσεων που δόθηκαν στον πρωθυπουργό μας από πρωθυπουργούς της Ελλάδας – και από τον κύριο Παπανδρέου και από τον κύριο Καραμανλή – αλλά δεν έγιναν τα αναγκαία βήματα, δείχνει το που κολλάει το θέμα».

Συνεχίζοντας, ο κ.  Μπαγίς επισήμανε: «Η Τουρκία έχει εμφανίσει την καλή της βούληση. Η απόδοση του ορφανοτροφείου στην Πρίγκηπο, η απόδοση του τίτλου στο Γαλατά, η επίλυση περιουσιακών θεμάτων που δεν είχαν λυθεί από το 1930, και η παρουσία του Πατριάρχη στην επιτροπή για το Σύνταγμα, είναι εξελίξεις που μέχρι και δέκα χρόνια πριν φάνταζαν ασύλληπτες. Σε αυτό το θέμα πάντα πιστεύω είναι επωφελές να γίνονται αμοιβαία βήματα ενθάρρυνσης».

Πηγή: tourkikanea

Σχόλιο από tourkikanea: Προσέξτε ότι ακόμα και το 0,0125% της Κωνσταντινούπολης που αποτελούν οι εκεί Έλληνες, χαρακτηρίζονται «Ορθόδοξοι πολίτες μας», ενώ για τους μουσουλμάνους της Θράκης   χρησιμοποιείται η φράση «των αδελφών μας Τουρκομουσουλμάνων». Και φυσικά κύριε Μπαγίς εμείς δεν έχουμε αποβατικά σκάφη απέναντι από τις ακτές σας, ούτε γέφυρες ταχείας ζεύξεως στον Έβρο. Ενδεχομένως βέβαια αυτό να αποτελεί λάθος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου