«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

22/3/12

Η ισχύς εν τη ενώσει για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων


Ξενοδόχοι και εστιάτορες τα βάζουν στα μενού τους

Συνάντηση με θέμα την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την ουσιαστική συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής, είχαν σήμερα ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας και η Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ροδόπης.


Νίκος Γουφτσιάδης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης
«Πρόθεσή μας είναι να συμπεριλάβουμε τα προϊόντα τα οποία παράγει ο τόπος μας και να τα ενσωματώσουμε στα μενού των εστιατορίων των ξενοδοχείων μας, ώστε με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο στις δύσκολες μέρες που περνάμε, να καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε όσο μπορούμε το γενικότερο τουριστικό προϊόν. Η γαστρονομία είναι ένα τμήμα του τουρισμού που κάνει την ποιοτική διαφορά, ξεχωρίζει, και πλέον ο κάθε πελάτης είτε είναι Έλληνας είτε είναι αλλοδαπός, θα το πάρει σαν ανάμνηση πίσω στον τόπο του, κι αν καταφέρει και τον γοητεύσουν αυτά που θα γευτεί, μαζί με τις υπηρεσίες που θα τον παρέχουμε, θα σχηματίσει μία ολοκληρωμένη άποψη και θα μπορέσουμε να τον έχουμε ξανά κοντά μας, θα γίνει μία διαφήμιση για τα μέρη μας».

Χρυσόστομος Κάρος, πρόεδρος Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας
«Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τους παραγωγούς με τους τελικούς καταναλωτές. Μία μεγάλη μερίδα των τελικών καταναλωτών είναι ο χώρος της εστίασης και τα ξενοδοχεία. Ο συνδυασμός των δύο αυτών κατηγοριών κατανάλωσης και παραγωγής μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα τόσο για εμάς τους παραγωγούς, αλλά και γενικά για τον τόπο, καθώς μπορεί να ανεβάσει το τουριστικό προϊόν, κάτι που δεν υπάρχει ακόμα στην περιοχή μας. Μπορούμε ακόμα να κάνουμε πυκνές εκδηλώσεις ώστε να προωθήσουμε την περιοχή μας στα προϊόντα που έχει, αλλά και στο τι προσφέρει σε επίπεδο τουρισμού. Αυτό νομίζω ότι θα φέρει πιο πολύ ανάπτυξη στην περιοχή μας».

Αργύρης Αργυρόπουλος, πρόεδρος ΟΕΒΕΣ
«Είναι μια συνάντηση την οποία ζητήσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, με στόχο το πώς θα στηρίξουμε τα τοπικά προϊόντα. Πρέπει όλοι, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε πιο καλά αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε, και να καταναλώνουμε και να στηρίζουμε τα προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, γιατί πιστεύω ότι και την ανεργία θα καταπολεμήσουμε και η αγορά θα έχει ρευστότητα».

Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου