«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

21/3/12

Η ισότητα των φύλων στην ΑΜ-Θ


Οκτώ δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλας, Δράμας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Παγγαίου, Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης), έχουν ήδη υπογράψει την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες», αναλαμβάνοντας δημόσια επίσημη δέσμευση για την προώθηση της αρχής της Ισότητας των Φύλων.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της ΠΑΜΘ και η  αναπληρώτρια Πρόεδρός της Γεωργία Νικολάου, Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου, συναντήθηκε...
...στην Καβάλα με τον Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτζή και εκπροσώπους των ανωτέρω Δήμων, και συζήτησαν τρόπους εντοπισμού και καταγραφής θεμάτων που απασχολούν τις γυναίκες και δυνατότητες συνεργασίας για τη διαμόρφωση των Σχεδίων Δράσης των Δήμων και της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Η κ. Νικολάου τόνισε το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, και  επισήμανε ότι «τη Χάρτα έχει ήδη υπογράψει ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, αποδεχόμενος τις δεσμεύσεις που διατυπώνονται σ’ αυτήν για την ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλα τα στάδια σχεδιασμού υλοποίησης και αξιολόγησης του Περιφερειακού Σχεδίου Ανάπτυξης», ενώ κ. Σιμιτσής επισήμανε την «ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας των Δήμων με την Περιφέρεια για τη σφαιρική προσέγγιση των προβλημάτων Ισότητας, και το σχεδιασμό των παρεμβάσεων σε θέματα εκπαίδευσης, ποιότητας ζωής και στήριξης των γυναικών».

Προηγήθηκε συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας της ΠΑΜΘ με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Καβάλας (η οποία είναι η πρώτη που συγκροτήθηκε στην Περιφέρεια), με τις Δημοτικές Συμβούλους του Δήμου Καβάλας, καθώς και  με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων (Ένωση Επιστημόνων Καβάλας, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας, Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και ΕΓΕ Καβάλας), στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ο ρόλος των Επιτροπών Ισότητας και η ευθύνη τους για τον σχεδιασμό και την άσκηση μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πολιτικής για την περιοχή, η οποία θα αξιοποιεί τα τοπικά και περιφερειακά πλεονεκτήματα στην προώθηση της ισότητας των φύλων προς όφελος όλων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου