«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

23/3/12

Επιδοτούμενος επαναπατρισμός λαθρομεταναστών!


«Βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας» και «μείζον εθνικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό» ζήτημα, χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο νέος υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοινώνοντας τη δημιουργία τον επόμενο μήνα Κέντρου Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών στην Κοζάνη, μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Μακεδονική πόλη, με τη δήμαρχό της μάλιστα Παναγιώτα Ορφανίδου, να απαντά στον υπουργό, «μολών λαβέ». Ο υπουργός επιχείρησε...
...να καθησυχάσει τους Κοζανίτες, σημειώνοντας: «Αυτοί που θα φιλοξενηθούν δεν είναι κακοποιοί, δεν είναι εγκληματίες. Είναι εξαθλιωμένοι δυστυχείς  άνθρωποι, θύματα κυκλωμάτων δουλεμπορίου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την τοπική κοινωνία της Κοζάνης».

Ανταποδοτικά οφέλη
Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι η δημιουργία των Κέντρων θα είναι ευεργετική για τις τοπικές κοινωνίες: «Αντιθέτως, τα αντισταθμιστικά οφέλη θα είναι πάρα πολλά. Θα τονωθούν οι τοπικές οικονομίες, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα προσληφθούν υπάλληλοι για την καθαριότητα, για τη φύλαξη, για τη διοικητική μέριμνα και υποστήριξη, θα ενισχυθεί το τοπικό εμπόριο, και βεβαίως αυτό θα δημιουργήσει στη συνέχεια άλλες παράπλευρες δραστηριότητες στην οικονομία μας».

Νέα Κέντρα σε κάθε Περιφέρεια, ίσως και σε κάθε νομό!
Υπογραμμίζοντας επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης πως «το κόστος της παραμονής των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας είναι δυσβάστακτο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, επιβαρύνοντας υπέρμετρα το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, τις δομές της δημόσιας υγείας, τη δημόσια τάξη, και την εθνική ασφάλεια της χώρας», γνωστοποίησε πως «σε πρώτη φάση,  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προετοιμάζουμε Κέντρα Κλειστής Φιλοξενίας που θα αποτελούν τους χώρους προετοιμασίας επαναπατρισμού τους». Όπως συμπλήρωσε μάλιστα, «η ίδρυση τέτοιων χώρων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενδεχομένως στη συνέχεια και σε κάθε νομό, αποτελεί κομβικό σημείο».

Οικονομική στήριξη για τον επαναπατρισμό
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι μετανάστες θα παραμένουν  για λίγο χρόνο στα Κέντρα, μέχρις ότου εθελοντικά ο καθένας αποφασίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Επιπλέον, όπως είπε ο υπουργός, «θα του εξασφαλίζουμε την πληρωμή των εισιτηρίων του και κάποια χρήματα για τις πρώτες ανάγκες του στην πατρίδα του, έως ότου αποκατασταθεί και επαγγελματικά».

- Η Ελλάδα δέχεται σχεδόν το 90% της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας εισροή 130.000 περίπου λαθρομεταναστών ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου