«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

30/3/12

Ντ. Μπακογιάννη από τον Έβρο: «Κέντρα λαθρομεταναστών πρέπει να δημιουργηθούν, είναι απαραίτητα»


Σήμερα (Σάββατο 31/3) στην Κομοτηνή η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. 

Ξεκίνησε σήμερα από τον Έβρο και ολοκληρώνεται σήμερα στη Ροδόπη η περιοδεία της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία άμα τη αφίξει της στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε:

«Η Θράκη σήμερα έχει τεράστια προβλήματα και...
...έναν κόσμο που δεν είναι καθόλου σίγουρος για το αύριο. Η «Δημοκρατική Συμμαχία» έρχεται να δώσει ένα μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας. Θα βγούμε από αυτή την κρίση. Δεν θα είναι ο δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά θα βγούμε σίγουρα και θα είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα».

Ερωτηθείσα για σειρά θεμάτων της πολιτικής επικαιρότητας, απάντησε:

Για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών
«Θεωρώ ότι κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών πρέπει να δημιουργηθούν, είναι απολύτως απαραίτητα. Εδώ στον Έβρο υπάρχουν ήδη δύο. Άρα μιλάμε για το αν θα χρειαστεί τρίτο σε επίπεδο περιφερείας. Θα το δούμε αυτό. Σέβομαι απολύτως την άποψη των κατοίκων που έχουν ήδη δύο κέντρα, ότι μπορούν να γίνουν και σε άλλες περιοχές που δεν έχουν κανένα. Κάθε περιφέρεια έχει τις δικές της ευαισθησίες. Το θέμα είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι. Και πρέπει να βρούμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Για τις δηλώσεις Τόμσεν περί βαλκανικών μισθών
«Έχω πει πολλές φορές ότι το καλύτερο ενδεχομένως για κάποια μέλη της τρόικας είναι να σταματήσουν να κάνουν δημόσιες δηλώσεις ή δημόσιες παρουσίες. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές, και αν προχωρήσει πράγματι σε ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, θέμα μισθών και συντάξεων δεν τίθεται».

Για την απόσυρση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
«Είναι σαφές ότι αποφάσεις σαν αυτές, δεν δημιουργούν ούτε το κλίμα ηρεμίας και αξιοπιστίας που πρέπει να υπάρχει στην πολιτική, αλλά ούτε οδηγούν στις αποφάσεις που έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να ληφθούν για ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων».

Για το διακύβευμα των εκλογών
«Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει συγκεκριμένο διακύβευμα. Κι αυτό είναι το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη, να ακολουθεί την ευρωπαϊκή πορεία και να έχει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, ή αν η Ελλάδα θα παρασυρθεί από τις δυνάμεις του λαϊκισμού, θα επενδύσει πάνω στην οργή, και την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει απολύτως καμία προοπτική για τη χώρα. Καλώ όλους να σκεφθούμε σοβαρά ποιο θέλουμε να είναι το αύριο για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας. Μπορούμε να το χτίσουμε σωστά».

Το πρόγραμμά της για σήμερα Σάββατο 31/3 στη Ροδόπη, έχει ως εξής:

09:30 Επίσκεψη στην Κομοτηνή. Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη.

10:15 Επίσκεψη στα Παγούρια και στον οικισμό των Ποντίων.

11:15 Επίσκεψη στο Νέο Σιδηροχώρι.

12:30 Επίσκεψη στο σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας στην Κομοτηνή.

13:00 Συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «CHRIS & EVE».

13:30 Συνάντηση με στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο ξενοδοχείο «CHRIS & EVE».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου