«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

25/4/12

Αρχίζουν οι εγγραφές για την 3η Μαθηματική Εβδομάδα


Την 3η Μαθηματική Εβδομάδα,  θα διοργανώσει 3-7 Σεπτεμβρίου στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το παράρτημα Ροδόπης της  Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Στη Μαθηματική Εβδομάδα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2012 – 2013 στο...
... Λύκειο, στο Γυμνάσιο και στη Στ΄ Δημοτικού.

Το Δ.Σ. του παραρτήματος Ροδόπης της Μαθηματικής Εταιρείας, συναισθανόμενο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αποφάσισε η συμμετοχή των μαθητών να είναι δωρεάν.

Το γενικό πρόγραμμα της Μαθηματικής Εβδομάδας (το αναλυτικό θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο στο ιστολόγιο: http://emerodopis.blogspot.com και στον τοπικό τύπο) θα περιλαμβάνει:

- Μαθήματα σε ύλη σχετική με τους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

- Εκδηλώσεις γενικότερου μαθηματικού ενδιαφέροντος (Διαλέξεις σχετικές με τα μαθηματικά: π.χ. Τα Μαθηματικά στην Τέχνη ή τη Λογοτεχνία, Ιστορία των μαθηματικών κ.α.)

- Σκακιστικά μαθήματα για αρχάριους και προχωρημένους.

- Παιχνίδια γρίφων και γενικών γνώσεων.

- Προβολή ταινιών που σχετίζονται με τα μαθηματικά.

- Προαιρετικές επισκέψεις (μουσείο Καραθεοδωρή κ.ά.)

Όποιος μαθητής επιθυμεί να εγγραφεί, παρακαλείται να συμπληρώσει το Ατομικό Δελτίο Μαθητή το οποίο μπορεί να το βρει στο σχολείο του, και κατόπιν είτε να το παραδώσει στον Μαθηματικό της τάξης του είτε να το αποστείλει ηλεκτρονικά στην Ε.Μ.Ε. Ροδόπης στο emerodopis@gmail.com.

Περισσότερες πληροφορίες: 6938442037 (Πρόεδρος Ε.Μ.Ε. Ροδόπης-Αγγελίνα Λαζαρίδου ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου