«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

30/4/12

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Αυτή τη φορά πρέπει να ακούσουμε τους πολίτες»


Συνεχίζονται σε έντονους ρυθμούς οι επαφές του Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ και υποψηφίου Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη με τους  επαγγελματικούς κλάδους του νομού.

Συναντήθηκε με...
...τον κλάδο των ΤΑΞΙ, με τους μετόχους και εργαζόμενους του ΚΤΕΛ, με εκπροσώπους των επαγγελματιών και των εργαζομένων, και με εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, περιόδευσε στα χωριά Άρατος, Αρίσβη, Άμφια, Πρωτάτο, Ιάσιο, Νέα Σάντα, Άγιοι Θεόδωροι, Νέα Ανδριανή και Νέο Σιδηροχώρι, όπου επέλεξε, αντί ομιλίας, να ακούσει τους αγρότες, να καταγράψει τα προβλήματα τους, να συζητήσει μαζί τους τις εξελίξεις, και να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες (επιστροφή ΦΠΑ, καθυστέρηση καταβολής επιδοτήσεων λόγω λαθών κ.ά.).

Ακόμη, μίλησε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Σαπών, σε συγκέντρωση που συμμετείχαν, εκτός από τους κατοίκους των Σαπών και κάτοικοι από τον οικισμό των παλιννοστούντων ομογενών.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

«Παραλάβαμε τις Σάπες το 2004 ερημωμένες και σε πλήρη εγκατάλειψη. Παλέψαμε σκληρά να ανατρέψουμε την εικόνα. Χρηματοδοτήσαμε και αναπλάσαμε πλήρως τα σχολεία της περιοχής. Ολοκληρώσαμε το πανεπιστημιακό τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, στέλνοντας 70 νέους φοιτητές στην περιοχή. Στηρίξαμε οικονομικά την κατασκευή έργων υποδομής, οδικού δικτύου, της ύδρευσης του οικισμού των Ποντίων, των αποστραγγιστικών στο Χαμηλό, την αξιοποίηση της παραλίας των Πετρωτών, την ολοκλήρωση του φράγματος του Ιασίου και την αξιοποίηση του σχολείου της Νέας Σάντας.


Δυστυχώς, τα δυο τελευταία έργα έμειναν στη μέση εξ´ αιτίας της αδιαφορίας που επεδείχθη μετά το 2009. Ευτυχώς, προλάβαμε να αξιοποιήσουμε το ΒΙΟΠΑ Σαπών και να δημιουργηθεί εκεί μια μεγάλη βιομηχανία που προσέφερε θέσεις εργασίας.

Οργίζομαι γιατί έμειναν όλα στη μέση. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια πάγωσαν όλα. Γυρίσαμε δεκαετίες πίσω. Επιδίωξαν να κλείσουν ακόμη και την ΑΣΠΑΙΤΕ. Έλεος. Δεν είναι όλα συνέπεια της κρίσης. Υπάρχει αδιαφορία, υπάρχει ευθύνη. Υπάρχει εγκατάλειψη. Πρέπει να σταματήσουμε τον κατήφορο. Να παλέψουμε για τον τόπο μας πέρα και πάνω από κόμματα. Να εκμεταλλευτούμε τις κυβερνήσεις προς όφελος της περιοχής.


Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή εκπροσώπηση. Η αποχή ή η ψήφος στα μικρά κόμματα αποδυναμώνει την εκπροσώπηση μας και ξεπλένει αυτούς που ευθύνονται για την κατάντια της περιοχής τα δυόμιση τελευταία χρόνια. Η περιοχή χρειάζεται ισχυρή εκπροσώπηση για να επιστρέψει η Ροδόπη στο Μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου