«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

28/4/12

Γιώργος Πεταλωτής: «Ζωή, όχι μόνο επιβίωση, το επίπεδο προόδου κάθε κοινωνίας κρίνεται από τη στάση μας σε ανθρώπους με ιδιαίτερα προβλήματα»

Στην κοινωνική διάσταση που οφείλει να έχει η πολιτική, έδωσε έμφαση ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, σε επισκέψεις του στην Κομοτηνή.


Ο κ. Πεταλωτής επισκέφθηκε...
...το Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής και συνομίλησε για πολύ ώρα με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τονίζοντας: «Η ζωντανή ιστορία του τόπου μας είναι οι «παλιοί», αυτοί που παραδίδουν την σκυτάλη στους νέους. Πρέπει να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους φροντίδα και υποστήριξη Να δείξουμε ότι είμαστε δίπλα τους, ότι αναγνωρίζουμε τη συμβολή τους στην ύπαρξη και εξέλιξη μας».


Στη συνέχεια επισκέφτηκε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής που στεγάζονται στο Πολυλειτουργικό Κέντρο, και συγκεκριμένα το Κοινωνικό Ιατρείο καθώς και το κέντρο Μέριμνας & Αλληλεγγύης. Στις επαφές που είχε με τους εργαζομένους επισήμανε τη σημασία της συμβολής τους στις κοινωνικές ανάγκες του τόπου,  με στόχο την κάλυψή τους, που απευθύνονται κυρίως σε ευπαθείς ομάδες. Ανέφερε, επίσης τη σημασία του ρόλου της τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μέριμνα για τους συνανθρώπους μας αυτούς.


Ακολούθως επισκέφτηκε τα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με το Δ.Σ. όσο και με εθελοντές φοιτητές του Δ.Π.Θ. οι οποίοι με την πρακτική τους συμβάλλουν στη λειτουργία του Συλλόγου. Παράλληλα, συζητήθηκαν διεξοδικά προτάσεις του Γιώργου Πεταλωτή για συνεργασία, στήριξη και ενίσχυση των Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, ώστε να συνεχιστεί σε «πνεύμα ανιδιοτέλειας» το έργο του Συλλόγου που εκτιμάται πανελλήνια ενώ έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους συμπολίτες μας που πρωτοπορούν εδώ και χρόνια στον τομέα αυτό. Δήλωσε, δε, ότι «είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών της Θράκης καλύπτουν το 1/3 της συνολικής αιμοδοσίας της χώρας».


Τέλος, ο κ. Πεταλωτής, επισκέφθηκε να γραφεία του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Περπατώ» και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Άλεξ Ταξιλδάρη, δηλώνοντας: «Δεν θα μπορούσα να παραλείψω να βρεθώ στο σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» και να δω αυτά τα παιδιά που μας κάνουν περήφανους. Προσωπικά μιλώ με περηφάνια όταν αναφέρω ότι στην πόλη μας έχει αναπτυχθεί ένα εξαιρετικό ¨αναπηρικό κίνημα¨. Έτσι το ονομάζω γιατί αυτό αισθάνομαι. Τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν είναι πάρα πολλά. Ειδικά σε εποχές που υπήρχε πολύ χρήμα το κράτος θα έπρεπε να μεριμνά. Δυστυχώς πολλά από αυτά τα είχανε αμελήσει. Ωστόσο, είναι άκρως παρήγορο ότι αυτά τα ελλείμματα της Πολιτείας αναπληρώνονται από ανθρώπους που είναι μέσα στο πρόβλημα και όλες οι δράσεις τους εκτός από σημαντικές είναι και σημειολογικές για όλους μας. Αποδεικνύεται, ότι χωρίς να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, όπου υπάρχει επιμονή, ένας έντιμος και δίκαιος αγώνας μπορεί να προχωρήσει και να επιτυγχάνονται στόχοι που αλλιώς θα ήταν άπιαστοι. Αυτή τη στιγμή η δράση του «ΠΕΡΠΑΤΩ» ακριβώς αυτό αποδεικνύει. Παίρνουμε μαθήματα του πώς να διεκδικούμε, του πώς να στεκόμαστε στις δύσκολες στιγμές, όπως αυτές που περνά η χώρα μας, αλλά και πώς να πείθουμε και τους άλλους να ασχοληθούν με μεγάλη αξιοπρέπεια με τα προβλήματα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου