«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

30/4/12

Γιώργος Πεταλωτής: Πρώτο λόγο στους αγρότες – Η επίλυση των προβλημάτων ιδιοκτησίας των εποικιστικών της ευρύτερης περιοχής της Μέσης αποκατέστησε αδικίες δεκαετιών


Συνάντηση με τους κατοίκους των χωριών Μέσης και Παγουρίων πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στους οικισμούς του Νομού Ροδόπης και τις επαφές με τους συμπολίτες του.

Οι εξελίξεις στην επίλυση του μεγάλου ζητήματος ιδιοκτησίας των επικοιστικών περιοχών...
...που αν και κατέχονται νόμιμα από τους αγρότες είναι ακόμα υπό αμφισβήτηση  ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση του Γιώργου Πεταλωτή με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Γιώργος Πεταλωτής τους ενημέρωσε σχετικά με τη λύση που δόθηκε με Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη συμβολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να επιλυθούν όλες εκείνες οι νομικές αμφισβητήσεις που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της Μέσης ευχαρίστησαν τον Γιώργο Πεταλωτή για ένα πρόβλημα που λύθηκε 90 χρόνια μετά, χάρη σε αυτή την παρέμβαση που αποκαθιστά τη νομιμότητα.

«Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της 6ης Μαΐου θα συμβάλλω με κάθε δυνατό τρόπο στην επίλυση ενός μείζονος θέματος για την περιοχή για το οποίο και δούλεψα, ώστε να είναι αποτελεσματική και δίκαιη».

Στη συνέχεια υπήρξε διάλογος για την εξυγίανση των αγροτικών συνεταιρισμών, για τον  ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και εκφράστηκε από τον Γ. Πεταλωτή η αναγκαιότητα να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση από τους Οργανισμούς αυτούς προς τους αγρότες.

Παράλληλα, η ανανέωση των αδειών Γεώτρησης,  η υδρομέτρηση,  το κόστος καλλιέργειας και η ανάπτυξη της παραλίας Μέσης ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν ενδελεχώς με τον Γιώργο Πεταλωτή να  ζήτα απευθείας συνεργασία από τους ίδιους τους αγρότες ώστε να υπάρξει δυνατότητα βελτίωσης της αγροτικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου