«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

21/4/12

Π. Καμμένος: «Το τουρκικό προξενείο απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Θράκης - Μετά από κάθε κρίση υπάρχει εθνικός ακρωτηριασμός»

Τη γνώμη ότι «το Προξενείο απειλεί την ελληνική εδαφική ακεραιότητα προσπαθώντας να αλώσει τη Θράκη», εξέφρασε χωρίς περιστροφές ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος από την Αλεξανδρούπολη περιοδεύοντας στον Έβρο όπου και θα θέσει και υποψηφιότητα, και επιτέθηκε στους...
...«συγκυβερνώντες, ΠαΣοΚ και  ΝΔ», επειδή όπως υποστήριξε «υποχωρούν συνεχώς σε απαιτήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη Θράκη».


«Η Θράκη είναι μια  ευαίσθητη περιφέρεια που αποτελεί στόχο και δέχεται πόλεμο», τόνισε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας πως η δράση «στα πλαίσια της Ε.Ε. παράνομων οργανώσεων όπως αυτή των “Τούρκων Δυτικής Θράκης” δείχνει ότι υπάρχει στοχοποίηση αυτής της περιοχής όπου ζουν Έλληνες Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λωζάνης».

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπάνω, εμμέσως πλην σαφώς διέβλεψε απόπειρα αλλαγής των συνόρων! Όπως είπε, «μετά από κάθε κρίση υπάρχει εθνικός ακρωτηριασμός», και έσπευσε να καταθέσει διαπιστευτήρια εθνοφύλακα για το κόμμα του, διαβεβαιώνοντας «δεν θα το επιτρέψουμε».

Επιπλέον, και πλαισιωμένος από υποψηφίους και οπαδούς του νεότευκτου κόμματός του, διαμήνυσε: «Εμείς θα θωρακίσουμε τη Θράκη. Θα ’μαστε παρόντες στη Θράκη. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ελληνικής κυριαρχίας και των Ελλήνων της περιοχής ανεξαρτήτως θρησκεύματος, και η διαφύλαξη της Θράκης από επίθεση οργανωμένων συμφερόντων».

Ο κ. Καμμένος, μίλησε και για υποψηφίους που «υπηρετούν» το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Η χαρακτηριστική αποστροφή του ήταν: «Και σε αυτές τις εκλογές το τουρκικό προξενείο το υπηρετούν υποψήφιοι από τα κόμματα τα συγκυβέρνησης και φωτογραφίζονται με τους ψευτομουφτήδες. Κι αν οι απόψεις του ΠαΣοΚ είναι γνωστές – ο Γιώργος Παπανδρέου προ δεκαετίας είχε μιλήσει για “ταμπού περί θρησκευτικής μειονότητας” ανατρέποντας ουσιαστικά τη συνθήκη της Λωζάνης, με λύπη μου βλέπω την ίδια τακτική και από άλλους υποψηφίους».

«Να στέλνουμε τους λαθρομετανάστες στην Ευρώπη»
Ερωτηθείς για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, σημείωσε κατ’ αρχήν ότι χειρίστηκε το θέμα στο ανατολικό Αιγαίο «όπου σταμάτησε η είσοδος των λαθρομεταναστών», και υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αποθήκη ανθρώπων και η Ευρώπη να σφυρίζει αδιάφορα», τόνισε οτι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποχρεώσει την Τουρκία να τηρήσει τη συμφωνία της επαναπροώθησης». Στην περίπτωση δε που κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιηθεί, πρότεινε την άρδην αλλαγή της ελληνικής στάσης: «Αν αυτό δεν συμβεί τότε μια είναι η λύση: προσωρινή κατάργηση του “Δουβλίνου ΙΙ” και της Συνθήκης Σένγκεν, ώστε να εκδίδουμε ταξιδιωτικά έγγραφα σε αυτούς τους ανθρώπους κι ας ψάξουν να βρουν λύσεις οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις».
Σε ερώτηση δε για τα κέντρα φύλαξης μη νόμιμων μεταναστών, τάχθηκε κατά της λειτουργίας τους. «Όταν σταμάτησαν να υπάρχουν στο ανατολικό Αιγαίο σταμάτησε και η εισροή λαθρομεταναστών», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Δεν αποτρέπουν τους λαθρομετανάστες, αφού ξέρουν ότι μετά από κράτηση για κάποιο χρονικό διάστημα θα είναι ελεύθεροι».
Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι αστυνομικοί του Έβρου, ο κ. Καμμένος έγινε αποδέκτης σχετικού υπομνήματος εκ μέρους του προέδρου αστυνομικών υπαλλήλων Κώστα Χατζηαναγνώστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου