«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

20/4/12

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Αποφασίσανε χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς»


Παρουσιάστηκε μέσω συνέντευξης Τύπου και το ψηφοδέλτιο του «ΣΥΡΙΖΑ – Ανανεωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» του νομού Ροδόπης.

«Το λαϊκό κίνημα επέβαλλε τις εκλογές σε πείσμα όσων δεν τις ήθελαν»
«Οι εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου...
... είναι μια σημαντική νίκη του λαϊκού κινήματος», σημείωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Κουτάβας, τονίζοντας πως «ο ελληνικός λαός μετά από μια δίχρονη διαρκή αγωνιστική συμπεριφορά, επέβαλε το δικαίωμά του να μιλήσει ο ίδιος για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας, επέβαλε τις εκλογές σε πείσμα εκείνων που δεν τις ήθελαν».
Χαρακτηρίζοντας τις εκλογές «πολύ κρίσιμες», υπογράμμισε: «Αυτή τη φορά δεν κρίνεται απλά το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση και το ποιος θα είναι στην αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά κρίνονται αν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα κυριαρχεί η δικτατορία των αγορών ή η δημοκρατία των λαών. Αν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα κάνουν κουμάντο οι τραπεζίτες ή οι λαοί. Αν στην Ελλάδα θα συνεχιστεί να κυριαρχεί το διεφθαρμένο καθεστώς του δικομματισμού, ο κατήφορος των μνημονίων και της υποτέλειας, ή θα ξεκινήσει μια νέα ανοδική πορεία ευημερίας με πλήρη εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία χωρίς καταστροφικά μνημόνια και επαχθείς δανειακές συμβάσεις».

«Ο ελληνικός λαός πλέον ξέρει»
Κατά τη γνώμη του κ. Κουτάβα, «ο ελληνικός λαός πηγαίνοντας προς τις εκλογές δηλώνει και δείχνει καθημερινά τις απαντήσεις του», και «τα κόμματα του δικομματισμού και του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση του λαού». Ειδικότερα, εκτίμησε: «Οι εκπρόσωποί τους κρίνονται από ντροπή και από το βάρος των εγκλημάτων που διέπραξαν, και οι αυτοδυναμίες τους ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Ότι και αν κάνουν τρομοκρατώντας τον ελληνικό λαό με ψεύτικα διλήμματα, με κραυγές ο ένας ενάντια στον άλλον, τάχα ότι έχουν πολιτικές διαφορές και προγράμματα, το πρόγραμμά τους είναι ένα και κοινό: είναι το μνημόνιο και οι καταστροφικές πολιτικές που αποδέχθηκαν και ψήφισαν. Τα «συνεταιράκια» και τους πρόθυμους μνημονιακούς φίλους τους, ο λαός μας θα τους δώσει απάντηση στις 6 Μαΐου. Ούτε 51% ούτε 151 βουλευτές».

«Για έναν νέο συνασπισμό των Αριστερών δυνάμεων»
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι «ο ελληνικός λαός θα φέρει στο προσκήνιο έναν νέο συνασπισμό αριστερών πολιτικών δυνάμεων, που έχουν ανάστημα των δυνάμεων της Αριστεράς, και που δεν αντλούν τη δύναμή τους από την εύνοια και τις μίζες των εργολάβων του νεοφιλελευθερισμού, αλλά από τον ίδιο τον λαό γιατί προέρχονται από αυτόν, εργάζονται σε αυτόν, γι’ αυτόν. Των δυνάμεων που έχουν τη δύναμη και τη θέληση να πουν «όχι» σε όλους εκείνους που θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των λαών και της δημοκρατίας, εκείνο των δανειστών και των διεθνών τοκογλύφων. Των δυνάμεων εκείνων που έχουν τη δύναμη, τη θέληση, την ηθική της ανιδιοτέλειας στην πολιτική, να βαθύνουν τη δημοκρατία και να οδηγήσουν τη χώρα μας στην έξοδο από τη σημερινή καταστροφική κρίση».

«Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η ενότητα και η συσπείρωση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς»
Αναφερόμενος στο κόμμα του, θέλησε να υπενθυμίσει πως «ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις της Αριστεράς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της πιο συνεπούς αντιπολίτευσης των δύο δύσκολων τελευταίων χρόνων. Το κόμμα που στάθηκε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό υπερασπιζόμενο με συνέπεια τα συμφέροντά του. Το κόμμα που ήταν στις πλατείες, στις διαδηλώσεις, στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια και στα διόδια. Το κόμμα που δεν δείλιασε ακόμη και όταν δεχότανε τις επιθέσεις των βιαστών του λαού μας. Το κόμμα που έχει κάνει κεντρικό στρατηγικό του στόχο την ενότητα και τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, όλων των λαϊκών κινημάτων, όλου του λαού για την έξοδο από την κρίση. Το κόμμα που και στο νομό μας έδωσε και δίνει καθημερινούς αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών, αλλά και των νέων ανθρώπων που με τις πολιτικές αυτές που εφαρμόζονται παίρνουν το δρόμο για τη ξενιτιά».

«Το ψηφοδέλτιο στην κάλπη να γράφει “ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο”»
Τέλος, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους πολίτες της Ροδόπης «να καταψηφίσουν τα κόμματα του μνημονίου, της συγκυβέρνησης, αυτού του μαύρου μετώπου που κατάστρεψε τη χώρα, και να αναδείξουν τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς». Χαρακτηριστικά, παρότρυνε τους ψηφοφόρους: «Το ψηφοδέλτιο στην κάλπη να γράφει “ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο”. Για μια Ελλάδα χωρίς υποτελή μνημόνια, χωρίς δανειακές συμβάσεις, χωρίς διαφθορά. Για να σταματήσει η κατρακύλα του λαού και της χώρας, για να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας και ανάπτυξης, για να υπάρξει ελπίδα για τον λαό».
Καταλήγοντας, απευθύνθηκε στο εκλογικό σώμα με το σύνθημα: «Αποφασίσανε χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς».

Οι υποψήφιοι του «ΣΥΡΙΖΑ – Ανανεωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» στη Ροδόπη, είναι:

1) Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Οδοντίατρος, δημοτικός σύμβουλος Μαρωνείας – Σαπών.

2) Κιουγουμτζόγου Αγγελική, Αρχιτέκτονας –Μηχανικός, μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

3) Μουμτζίδης Δημήτρης, εργαζόμενος της DIAXON.

4) Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος, Τοπογράφος – Μηχανικός, Γραμματέας ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.

5) Χαρίτου Δημήτρης, Γεωτεχνικός, μέλος Κ.Ε. του ΣΥΝ, μέλος της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ με την «Αριστερή Οικολογική Συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου