«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

7/4/12

Εκδηλώσεις Ελληνοτουρκικής φιλίας από την (ανακαινισμένη) Λέσχη Κομοτηναίων


Εγκαινιάστηκε πριν μερικές ώρες η ανακαινισμένη Λέσχη Κομοτηναίων.

Στην ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνθηκε μέσω του τοπικού Τύπου στο κοινό της πόλης και την οποία υπέγραφε ο πρόεδρος του Δ.Σ., πρώην δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, αναφερόταν:

«Η Λέσχη Κομοτηναίων, στη μετάβαση από τη νοσταλγία του παρελθόντος στην πρόκληση του μέλλοντος...
...ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό της Κομοτηνής εγκαινιάζοντας το ανακαινισμένο κτίριό της και καλώντας όλους όσους θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή».

Κι απ’ ότι φαίνεται, η πρώτη εκδήλωσή της, αφορά την Ελληνοτουρκική φιλία, καθώς όπως διαβάζουμε στην Τουρκόφωνη εφημερίδα Birlik:

«Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και η Λέσχη Κομοτηναίων, ετοιμάζονται να κάνουν μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση.

Η εκδήλωση φιλίας θα αρχίσει με τα εγκαίνια της μικτής έκθεσης ζωγραφικής που θα γίνουν στις 10 Απριλίου 2012 στη Λέσχη Κομοτηναίων, και θα συνεχιστεί με συνέδριο με θέμα «Ιστορικές σχέσεις από τη σύγχρονη ιστορία στις μέρες μας», που θα πραγματοποιηθεί στις 13-4-2012 στο ξενοδοχείο Chris & Eve.

Στην εκδήλωση αναμένεται να μετάσχει από τη Μητέρα Πατρίδα, η πρόεδρος του ευρισκόμενου στην Άγκυρα συλλόγου Ελληνοτουρκικής φιλίας Εσρά Αϊγκούν.

Όπως είναι γνωστό, στις 5 Μαρτίου 2012, και στα πλαίσια του «Προγράμματος Διαπολιτισμικού Διαλόγου Ε.Ε.-Τουρκίας», είχε πραγματοποιηθεί στην αίθουσα καλών Τεχνών του πανεπιστημίου (ΤΟΒΒ) της Άγκυρας, έκθεση με θέμα «Η Τέχνη ως εργαλείο για την πολιτιστική συνεργασία γειτονικών χωρών».

Στην εκδήλωση στην Άγκυρα, τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, είχαν εκπροσωπήσει με τη μικτή τους έκθεση, η ζωγράφος Φουσούν Σουκά και ο σύζυγος της Χασάν Αχμέτ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου