«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

26/4/12

«Ποινικές ευθύνες πολιτικών»


Αθόρυβα αλλά οργανωμένα στη Ροδόπη οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στοχεύουν στην έκπληξη

Συνεργασία Μ. Γιαννάκη με τον υποψήφιο Βουλευτή Κων/νο Βουζουκίδη

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο Γραμματέας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και δεύτερος στη λίστα του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης...
...στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον, αν δεν υπάρξει τιμωρία»
«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη για αυτήν κατάσταση που έχει δημιουργηθεί», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους, και αναφέρθηκε στο κλίμα ατιμωρησίας των πολιτικών που εμπλέκονται σε σκάνδαλα: «Καταρχήν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, υπάρχουν όμως και ποινικές. Δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον, δεν μπορεί να υπάρξει ανατροπή, δεν μπορεί η κοινωνία να εμπιστευτεί ένα πολιτικό σύστημα αν δεν υπάρξει τιμωρία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα, κάνοντας λόγο και για «λάθος επιλογές των ψηφοφόρων όλα αυτά τα χρόνια», κάλεσε τους εκλογείς να «δώσουν τιμωρητικό μήνυμα στην κάλπη». Όπως πρόσθεσε δε, κατά τη γνώμη του, «αν η κοινωνία δεν συστρατευτεί και δεν υπάρξει παραδειγματική τιμωρία τω κύριων υπευθύνων που οδήγησαν την πατρίδα στην εξαθλίωση και στην υποδούλωση, τότε δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον».

«Η χώρα είναι υποδουλωμένη»
Ο κ. Γιαννάκης υποστήριξε ακόμη ότι «ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι τόσο ο Πάνος ο Καμμένος, όσο και το κίνημά μας, γιατί περί κινήματος πρόκειται, δεν μασάμε τα λόγια μας, είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας, μας ενδιαφέρει η επόμενη μέρα, μας ενδιαφέρει καταρχήν να απεμπλακούμε από τα δεσμά του μνημονίου με ότι αυτό συνεπάγεται, γιατί κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι σε υποδούλωση».

Περί μετεκλογικών συνεργασιών
Σχετικά με τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών, επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν συνεργαστούν με τα πολιτικά κόμματα που έχουν συνυπογράψει την υποδούλωση της πατρίδας μας», και άφησε περιθώρια σύμπραξης με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς: «Υπάρχουν όμως δυνάμεις, και δεξιά και αριστερά και στο κέντρο, και πολιτικοί, αυτόνομες προσωπικότητες, που είμαστε βέβαιοι ότι θα συνταχθούν με τη θέληση του λαού, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι στην κάλπη ο λαός θα στείλει ένα μήνυμα αντιμνημονιακό που θα είναι καταλυτικό για όλο το πολιτικό σύστημα. Οπότε η επόμενη μέρα, μέσα σε μια νέα βουλή, όπου θα υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, παρ’ όλες τις ιδεολογικές ή άλλες διαφορές μας, θα υπάρχει πεδίο συνεννόησης».

Επί τάπητος οι εκλογικοί στόχοι στη Ροδόπη

Ο κ. Γιαννάκης είχε στενή συνεργασία με τον υποψήφιο Βουλευτή Ροδόπης Κωνσταντίνο Βουζουκίδη, ο οποίος προ ημερών στον Έβρο είχε κατ΄ ιδίαν επαφή με τον Π. Καμμένο, γεγονός που σύμφωνα και με ασφαλείς πληροφορίες καταδεικνύει, ότι αφ’ ενός ο πρόεδρος του κόμματος ποντάρει πολλά στον κ. Βουζουκίδη, και αφ’ ετέρου, ότι ο πολιτικός σχεδιασμός του τελευταίου, βασισμένος στο πατριωτικό φρόνημα, στοχεύει βάσιμα σε αριθμό ψήφων ικανό να ακυρώσει τις φιλοδοξίες των υπόλοιπων «μικρών» κομμάτων όσον αφορά τη διεκδίκηση της τρίτης έδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου