«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

9/4/12

Άστεγος κοιμόταν στην Τσανάκλειο (;)


Μπορεί όταν πριν δύο μήνες περίπου εν μέσω του ψύχους το δημαρχείο Κομοτηνής παρέμενε ανοιχτό τις νύχτες ώστε να καταφύγουν σε αυτό τυχόν άστεγοι της πόλης, να μην εμφανίστηκε κανείς, όμως απ’ ότι φαίνεται αυτό δεν σημαίνει ότι στην Κομοτηνή δεν υπάρχουν άνθρωποι ανέστιοι.

Χθες το απόγευμα...
...αστυνομικοί της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), έχοντας ειδοποιηθεί από πολίτες για περίεργους θορύβους εντός του προαύλειου χώρου της Τσανακλείου (πρώην Πρυτανείας ΔΠΘ), έσπευσαν στο σημείο για έλεγχο.
 
Απ’ ότι διαπίστωσαν, οι θόρυβοι προέρχονταν από τον υποσταθμό ρευματοδότησης του κτιρίου, και μετά από λίγα λεπτά έβγαλαν από εκεί έναν νέο άντρα και τον οδήγησαν στην Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης.

Οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι πιθανώς ο νεαρός χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα τις εκτός λειτουργίας εγκαταστάσεις του νεοκλασσικού, το οποίο μάλλον προσφέρεται πλέον ως καταφύγιο πολιτών που δεν έχουν που την κεφαλήν κλείναι.

Ως εκ τούτου, το περιστατικό δίνει ιδιαίτερη διάσταση στο 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του προσεχούς (Μ. Τετάρτη) δημοτικού συμβουλίου που αφορά την «έγκριση ή μη συμπληρωματικής προγραμματικής σύμβασης για το έργο: “αξιοποίηση – ανακαίνιση του κτιρίου Νέστωρος Τσανακλή”».

Α.Π.-Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου