«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

18/4/12

«Το ΚΚΕ έχει πρόταση διακυβέρνησης, με διαγραφή του χρέους, αποχώρηση από την Ε.Ε., με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία».


Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ροδόπης του ΚΚΕ

Τους υποψηφίους βουλευτές του στη Ροδόπη παρουσίασε το ΚΚΕ, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα υπερψήφισης των προτάσεών του.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι είναι οι:


- Καδρούδης Αθανάσιος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

- Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραχήμ, αρχιτέκτονας

- Σπορίκης Παναγιώτης, Οδοντίατρος

- Ταξοπούλου Κατερίνα, φιλόλογος

- Φακιρίδης Νικόλαος, παιδίατρος.

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος Νίκος Βαργεμίδης, στην τοποθέτησή του σημείωσε:

«Το ΚΚΕ απευθύνει προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν, και τους καλούμε στις εκλογές της 6ης Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και στο νομό μας. Η υπερψήφιση που θα είναι «θεμέλιο» μετά τις εκλογές για μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, πιο δυνατή και πιο ορμητική που ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα καταφέρει και θα αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμη χειρότερα από αυτά που γνώρισε ο λαός μας με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ως ενός σημείου και του ΛΑΟΣ.

Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Με ισχυρό ΚΚΕ και τον λαό στον αγώνα υπάρχει λύση, με διαγραφή του χρέους, έξω από την Ε.Ε., με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Πάνω από όλα όμως το ΚΚΕ αποδείχτηκε ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και ελπίδα στον λαό, ξέρει να παλεύει σε όλες τις συνθήκες, μένει σταθερό.

Καλούμε τα εργατικά λαϊκά στρώματα να αποδυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να μην σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά και αριστερά στις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις και τελικά περάσουν μία νέα απογοήτευση που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αναποτελεσματικότητα των αγώνων. Τους καλούμε να λάβουν υπ’ όψιν ότι η κρίση στην Ε.Ε. θα εμβαθύνει. Θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς και επομένως ο λαός θα πρέπει να χειραφετηθεί από τους μονόδρομους της Ε.Ε., από τους μονοδρόμους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού, ανάπτυξη που στηρίξανε όλα τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου. Καλούμε τα μέλη του ΚΚΕ, τους φίλους, τους συναγωνιστές του ΚΚΕ, που παρά τις ιδιαίτερες απόψεις τους και τις όποιες διαφορές έχουν απέναντι στο ΚΚΕ, ωστόσο μαζί μας πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια, και οπωσδήποτε καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ σε μία δράση γεμάτη αυτοθυσία, μέρα και νύχτα, ώστε να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση υπέρ του λαού.

Το ΚΚΕ σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων, υποστηρίζει όλους τους αδικημένους ανεξάρτητα από γλώσσα, θρησκεία, καταγωγή, και πιστεύει ότι οι μειονότητες πρέπει να αγωνίζονται με τον λαό της χώρας όπου βρίσκονται, με σεβασμό στα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τα οποία είναι υπόθεση αποκλειστικά και μόνο του λαού χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις. Ο λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου πρέπει να αποδειχτεί  νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες.

Τρομοκρατούν αυτοί που θέλουν έναν λαό ηττημένο, πεσμένο κάτω για να μπορέσουν να περάσουν τα καινούργια μέτρα, σαν οδοστρωτήρας. Παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά  να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλοντας δήθεν εύκολες λύσεις.

Οι λύσεις για το λαό δεν είναι ποτέ εύκολες. Οι λύσεις όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και φιλεργατικές, και λαϊκές και ρεαλιστικές γιατί συμφέρουν τον λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνουν πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου