«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

30/4/12

Γιώργος Πεταλωτής: «Οι νέοι είναι το μέλλον της ελληνικής περιφέρειας. Οφείλουμε να τους στηρίζουμε»


Με ουσιαστικές πολιτικές επαφές στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, συνέχισε τις περιοδείες του στο Νομό Ροδόπης ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πεταλωτής.

Αρχικά, επισκέφθηκε τον οικισμό παλιννοστούντων...
...στις Σάπες ενημερώνοντας τους πολίτες για τις πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, τόσο στην εθνική όσο και στην τοπική τους διάσταση. Άκουσε τις παρατηρήσεις και τις απόψεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και ειδικά αυτό της ανεργίας. Ο Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος σε αυτό το σημείο επεσήμανε την επανεκκίνηση της εργολαβίας για το φράγμα Ιασίου, με την επιπλέον χρηματοδότηση των 4 εκ €, ως θετικό παράδειγμα αναπτυξιακής ανάσας για την περιοχή.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Πεταλωτής, επισκέφθηκε τα λυόμενα στα οποία κατοικούν ακόμα παλιννοστούντες στις Σάπες, δεσμευόμενος ότι θα επιτείνει τις προσπάθειές του ώστε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας να αναλάβει τις ευθύνες του για την αναβάθμιση με κάθε διαθέσιμο τρόπο της ποιότητας ζωής των πολιτών που διαβιούν εκεί.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής και βρέθηκε με νέους, επαγγελματίες, αγρότες και συνταξιούχους των Σαπών ανταλλάσοντας μαζί τους απόψεις για τους προβληματισμούς τους καθώς και για ζητήματα που αφορούν ευρύτερα στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. Ο Καλλικράτης, η ανεργία, η οικιακή χρήση φυσικού Αερίου, η νεανική επιχειρηματικότητα καθώς και το ζήτημα της επένδυσης χρυσού στην περιοχή ήταν κάποια από αυτά. Ο Γιώργος Πεταλωτής εξέπεμψε αισιόδοξο μήνυμα για αξιοποίηση των δράσεων νεανικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην επιχειρηματική δράση.

«Ουσιαστική δουλειά χωρίς τους πολίτες δεν μπορεί να γίνει. Νομίζω ότι είναι ευκαιρία, η κρίση που περνάμε να μας αναγκάσει να εξορθολογήσουμε και την προεκλογική μας τακτική βλέποντας περισσότερο την ουσία. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι, χωρίς τυμπανοκρουσίες, μπορώ και βρίσκομαι με ομάδες νέων ανθρώπων και επαγγελματιών. Με την απευθείας επαφή με τους πολίτες αποκτούμε άμεση γνώση των προβλημάτων, εμπλουτίζεται η δεξαμενή του προβληματισμού και του πολιτικού και του πολίτη.
Οι πολίτες αποδείχθηκαν ώριμοι. Οφείλουμε και εμείς να προσδιορίσουμε τις σχέσεις μας μαζί τους και να σκύψουμε, επιτέλους, στα πραγματικά προβλήματα μετρώντας τη συμβολή μας στην επίλυση αυτών των ουσιαστικών προβλημάτων.

Τα έργα βιτρίνας και η πελατειακή αντίληψη πρέπει να μείνουν εκεί που ανήκουν, στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί».

Ο Γιώργος Πεταλωτής, στη συνέχεια, επισκέφθηκε οικισμούς της ευρύτερης περιοχής των Σαπών και συζήτησε με τους κατοίκους για τα ειδικότερα  ζητήματα που τους απασχολούν. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι των οικισμών ζήτησαν από τον υποψήφιο Βουλευτή Ροδόπης να συνεχίσει με την ίδια δυναμική την προσπάθεια του για την περιοχή.

«Τα χωριά μας ενώ είναι κοντά στο κέντρο, πολλές φορές, είναι ξεχασμένα και αποκομμένα από αυτό. Είναι ευκαιρία, μέσα από αυτή την κρίση, να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας. Μέσα από τις συζητήσεις μας βγαίνουν στη επιφάνεια τα ουσιαστικά προβλήματα. Πρέπει, με κάθε ευκαιρία, να αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα αλλά και να δίνουμε κίνητρα για επιστροφή των  νέων στην ύπαιθρο. Ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας αποτελεί ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα το οποίο πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και εξωστρέφειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου