«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

28/4/12

Γ. Τριανταφυλλόπουλος: «Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, αγωνιζόμαστε για μια νέα λαϊκή πλειοψηφία»


Πολιτική Ομιλία με θέμα «Το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαϊου και ο ρόλος της τοπικής μας κοινωνίας», πραγματοποίησε σε γνωστό ξενοδοχείο, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος.

Όλη η ομιλία, έχει ως εξής:


«Αγαπητοί φίλοι, σύντροφοι, συμπολίτες,
Σας καλωσορίζω που ήρθατε να μοιραστούμε την αγωνία μας για το αύριο! Για το αύριο στη Χώρα μας και στην Ευρώπη!

Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα μεγάλο αδιέξοδο που είναι: η ΜΗ-Ελπίδα, η ΜΗ-Προοπτική, η ΜΗ-Πίστη!

Ένα αδιέξοδο που το συζητάμε εδώ και χρόνια και το λέμε συχνά ως το «Τέλος της Μεταπολίτευσης», αλλά που μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Γιατί πολύ απλά δεν γεννήθηκε ακόμη το καινούργιο και όλοι ψάχνουμε να το βρούμε.

Δυστυχώς η Χώρα μας δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Χώρα, με ισχυρούς δημοκρατικούς και διαφανείς θεσμούς, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, μια δίκαιη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους μια ισχυρή και ανεξάρτητη Χώρα, όπως δηλαδή ονειρευόμασταν πριν από 30 χρόνια όταν ξεκίνησε το κίνημα της «Αλλαγής».


Ένα παρασιτικό κεφαλαιοκρατικό σύστημα που προϋπήρχε της Μεταπολίτευσης, κατάφερε να αιχμαλωτίσει το πολιτικό σύστημα και τελικά να επιβάλει τα συμφέροντά του εις βάρος των συμφερόντων του λαού. Βήμα-βήμα διάβρωσε όλους τους θεσμούς (δικαιοσύνη, δημόσια διοίκηση, συνδικαλισμό, Πανεπιστήμια, συνεταιρισμούς, κα) και με την βοήθεια των ξεπουλημένων ΜΜΕ οδήγησε τη Χώρα στην παρακμή και την κατάπτωση.

Το σάπιο αυτό σύστημα οδήγησε τη Χώρα στην πτώχευση και ο δικομματισμός έπαιξε την τελευταία πράξη του δράματος: Τη διεθνή διαπόμπευσή της και την υποθήκευσή της με τα γνωστά μνημόνια. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει ούτε λέξη για τις διαχρονικά εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μετά από τόσα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης, μετά από την αφαίμαξη των εισοδημάτων των εργαζομένων,  μετά από τον πακτωλό των πόρων των ταμείων μας, δεν λένε ούτε κουβέντα ότι όχι απλά ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια, αλλά κάποιοι άλλοι έχουν 600 δις ευρώ στην Ελβετία, στην Κύπρο και αλλού.

Σήμερα αφού ξυπνήσαμε απότομα, έχουμε μια μοναδική ιστορική ευκαιρία και ταυτόχρονα ένα δίλημμα που κατά τη γνώμη μου είναι και το διακύβευμα των εκλογών στις 6 του Μάη:

Ή θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε ένα σάπιο καθεστώς, ένα καθεστώς απολυταρχίας, όπου η εξουσία και η λήψη των αποφάσεων να βρίσκεται στα χέρια των λίγων, των ισχυρών, των πλουσιοτέρων
ή θα ανατρέψουμε αυτό το φεουδαρχικό καθεστώς και όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε τις δομές δημοκρατικότερων συστημάτων στα οποία ο κυρίαρχος Λαός θα λαμβάνει τις αποφάσεις.

Όλοι συζητώντας μεταξύ μας λέμε συχνά: «Μπορούμε εμείς οι Έλληνες να κάνουμε την ανατροπή, μπορούμε να ανατρέψουμε τα συμφέροντα των ισχυρών, μπορούμε να αλλάξουμε;»

Για να αλλάξουμε μπορεί να χρειάζονται πολλά χρόνια. Το ξέρουμε όλοι! Όμως το πιο σημαντικό σε μια πορεία αλλαγής είναι η πρώτη στιγμή της απόφασής μας, η στιγμή της απόφασης όλων μας!

Και το όλων μας θα πουν κάποιοι μπορεί να γίνει, είναι εφικτό; Δεν υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα; Ο καθένας δεν κοιτάζει το προσωπικό του συμφέρον;

Πράγματι, σήμερα έχουμε φαινόμενα μιας διαλυμένης κοινωνίας, «Όλοι εναντίον Όλων», όπου κάθε κοινωνική ομάδα προσπαθεί να περισσώσει κάποια από τα κεκτημένα της και τελικά κανείς δεν σώζει τίποτα.

Το σάπιο πολιτικό σύστημα κατάφερε να μας χωρίσει, να μας διασπάσει, να μας διαλύσει! Όμως αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα:


ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ;

Εμείς ως ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να συγκροτήσουμε μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, ένα νέο κοινωνικό κίνημα που θα αλλάξει την πορεία της Χώρας κάνοντας κυρίαρχο τον ελληνικό Λαό. Εμείς πιστεύουμε σ’ αυτά που μας ενώνουν:

-Στις κοινές μας αξίες του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης
-Στους αστείρευτους αγώνες των προηγούμενων γενιών
-Σους πνευματικούς μας ανθρώπους, στην πολιτιστική μας κληρονομιά που έχει φωτίσει όλη την ανθρωπότητα
-Στην πανέμορφη Χώρα μας με τους σπουδαίους ανθρώπους της που έχουν προκόψει και διαπρέψει σε όλο τον κόσμο.
Εμείς θέλουμε να ενώσουμε το Λαό, γιατί πιστεύουμε στη δύναμή του, πιστεύουμε ότι μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις. Μπορεί να πάρει τα ηνία της Χώρας στα χέρια του και να αλλάξει τη μοίρα του. Μπορεί να αλλάξει την εξαθλίωση που τον έχουν οδηγήσει!


Οι βασικοί μας άξονες είναι:

1.    Άμεση απεμπλοκή από τα μνημόνια-Καταγγελία-αναδιαπραγμάτευση ώστε να εξασφαλίσουμε επαρκή χρόνο για να ανασυγκροτήσουμε τη Χώρα.
2.    Να πληρώσουν οι πλούσιοι και αυτοί που δημιούργησαν την κρίση-σταδιακή ανατροπή της λιτότητας-Αναδιανομή του πλούτου
3.    Προτεραιότητα οι ανάγκες της κοινωνίας
4.    Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
5.    Εθνικοποποίηση/κοινωνικοποίηση των Τραπεζών
6.    Μέτρα για την οικονομική ανασυγκρότηση της Χώρας για μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη
7.    Ισχυρό κοινωνικό κράτος-Προστασία δημοσίων αγαθών
8.    Δημοκρατία παντού-Λαϊκή συμμετοχή-Κοινωνικός έλεγχος-Κοινωνικός προγραμματισμός
9.    Ανεξάρτητη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική

Ποιος είναι ο ρόλος της κοινωνίας μας, της κοινωνίας της Ροδόπης σε αυτήν την πορεία αναγέννησής μας;

Το κύτταρο για να γίνει αυτή η αλλαγή είναι η κάθε τοπική κοινωνία που θα πρέπει με συστηματικές πολιτικές να χειραφετηθεί, να ενδυναμωθεί, να πατήσει στα πόδια της και να καθορίσει τη μοίρα της.

Το παρασιτικό σύστημα, επειδή ακριβώς στηρίζεται σε ιδιοτελείς αλληλεξαρτήσεις, έπνιγε κάθε δημιουργική προσπάθεια, κάθε δημιουργική πρωτοβουλία γιατί ένοιωθε ότι απειλούνταν από τους ανθρώπους που διψούσαν να προσφέρουν. Αυτό οδήγησε στην απαξίωση, στην αναξιοκρατία, την εξαφάνιση της κοινωνικής δράσης, της δημιουργικότητας, της καινοτομίας.

Αξιοποιούμε και επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό που είναι ο πραγματικός μας πλούτος! Εφαρμόζουμε ένα στρατηγικό σχέδιο τοπικής ανάπτυξης, προσφέροντας τα εργαλεία, τη γνώση και το επιστημονικό προσωπικό για την καλλιέργεια μέσω της παιδείας, την ενδυνάμωση, την χειραφέτηση της κοινωνίας μας ώστε εμείς οι ίδιοι να δημιουργούμε το μέλλον που εμείς έχουμε αποφασίσει. Δημιουργούμε μια νέα Συλλογική Συνείδηση!

Υπάρχει όραμα, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει ελπίδα! Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, αλλά χωρίς αυτούς που μας έφεραν εδώ! Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε αφού μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας!


Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ!

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ!
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την υποστήριξή σας!

καλή αντάμωση στον αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου