«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

13/4/12

Την πολιτική εκπροσώπηση της μειονότητας – σε εθνικό και τοπικό επίπεδο – βάσει του πληθυσμού της, ζητά το DEB!


Ανακοίνωση σχετικά με το πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, εξέδωσε το κόμμα «Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη» (DEB), στην οποία σημειώνει:

«Η Ελλάδα με την παγίδα...
...του πλαφόν 3%, με μια αντιδημοκρατική πρακτική, έκοψε την ελεύθερη φωνή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και τους αφαίρεσε τη δυνατότητα εκπροσώπησης της πολιτικής τους θέλησης. Ως κόμμα «Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη» καταγγέλλουμε αυτήν την προσέγγιση. Το πλαφόν μπορεί να εμφανίζεται ως δημοκρατικό επειδή είναι χαμηλό, αλλά περιλαμβάνει μια φοβερή αντιδημοκρατικότητα. Διότι το πλαφόν που για πρώτη φορά τέθηκε σε εφαρμογή το 1993, δεν ισχύει μόνο για τα πολιτικά κόμματα, αλλά ταυτόχρονα και για τους ανεξάρτητους υποψήφιους. Έτσι, το να υπερβεί ένας ανεξάρτητος υποψήφιος το εκλογικό μέτρο, δεν είναι αρκετό για την εκλογή του. Χρειάζεται να ξεπεράσει πανελλαδικά το πλαφόν του 3%. Και καθώς αυτό δεν είναι δυνατόν κατά κανένα τρόπο, δεν έχουμε καμία τύχη να εκλέξουμε ανεξάρτητο υποψήφιο. Έτσι, με αυτή την αντιδημοκρατική προσέγγιση, αποκόπηκε ο δρόμος της εκλογής ενός αντιπροσώπου είτε από την μειονότητα είτε από την πλειονότητα. Πιστεύουμε πως οι μειονότητες θα πρέπει να εκπροσωπούνται ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού στην περιοχή που ζούνε. Και αναμένουμε αυτό να υπάρχει και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. Ως κόμμα «Φιλία – Ισότητα – Ειρήνη» δεν βρίσκουμε δημοκρατική αυτή τη στάση και αναμένουμε την παραγωγή επείγουσας λύσης».

Κόμμα DEB  6-4-2012

Πηγή: tourkikanea

Επιμέλεια: komotinipress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου