«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

1/5/12

Στις 10 το πρωί η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του εργατικού Κέντρου


«Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, τα συνδικάτα απευθύνουν προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για έναν κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αυτό τονίζει...
...μεταξύ άλλων σε μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, καλώντας συνάμα εργαζόμενους και ανέργους, νέους και συνταξιούχους, να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρών στην αγωνιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί.

Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο, σημειώνει στην ανακοίνωση-κάλεσμα:

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και το λαό μας στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών. Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει, επίσης, στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου και των πιο κρίσιμων εκλογών για την πορεία της χώρας μας.

Η συνέχιση της άγριας λιτότητας, οι περικοπές στους μισθούς και στις κοινωνικές δαπάνες, η άγρια φορολόγηση των εργαζομένων και τα δυσβάσταχτα χαράτσια έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους τοκογλύφους-δανειστές που επιμένουν ότι θα συνεχίσουν ακάθεκτοι το έργο τους!

Μέσα σε δυο χρόνια, οι δυο διαδοχικές Κυβερνήσεις εφάρμοσαν τις πιο αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τσάκισαν όλα μας τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα συνδικάτα απευθύνουν προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, τη ξενοφοβία, το ρατσισμό. Το μέγεθος της επίθεσης επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους χωρίς αμφιταλαντεύσεις και διαχωρισμούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό (ο οποίος δημιούργησε την κρίση) και επιχειρεί να καταργήσει όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τα τελευταία 100 χρόνια!

Στη χώρα μας με πρόσχημα τη δήθεν βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας» κατάργησαν όλο το προστατευτικό πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, μείωσαν τον κατώτατο μισθό στα 586 Ευρώ απελευθέρωσαν τις απολύσεις, διευκόλυναν  την υποχρεωτική μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία και γενικά υιοθέτησαν κάθε αίτημα των εργοδοτών και του μεγάλου κεφαλαίου, γυρίζοντας το κοινωνικό ρολόι έναν αιώνα πίσω. Με το κούρεμα του χρέους, διέλυσαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, έκλεψαν τις εισφορές ας και οδηγούν τις συντάξεις μας, σε επιδόματα φτώχειας.

Αυτήν την πολιτική όμως δεν αντέχει πια ο τόπος.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα είναι σε θέση μάχης ώστε να αποκρούσουν αυτές τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών.

Ενώ είναι γνωστό ότι για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, το τεράστιο χρέος και τα ελλείμματα, δεν ευθύνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, ωστόσο αυτοί στοχοποιούνται και από αυτούς ζητείται να κάνουν νέες ΘΥΣΙΕΣ και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!

Ο αγώνας για την ανατροπή όλων αυτών των αδιεξόδων, αντιλαϊκών και καταστροφικών πολιτικών, που θέλουν να μας επιβάλουν το μεγάλο κεφάλαιο, η Τρόικα και οι συγκυβερνήσεις με εκβιαστικά-τρομοκρατικά διλλήματα είναι διαρκής. Εμείς όμως έχουμε υποχρέωση και καθήκον να σταθούμε όρθιοι και να αγωνιστούμε ενάντια στις Πολιτικές οι οποίες εξοντώνουν τους εργαζόμενους και εξαθλιώνουν την κοινωνία.

Απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Να επανακτήσουμε τα δικαιώματα μας.

Να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και όχι απολύσεις.

Να έχουμε συλλογικές συμβάσεις
και όχι ατομικές εργασιακές σχέσεις.

Να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις και όχι προνοιακά βοηθήματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1Η ΜΑΗ 2012 ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου