«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

2/5/12

Κινδυνεύουν αστυνομικοί και δημόσια ασφάλεια


Τη διεξαγωγή έρευνας για την καθυστέρηση της έγκρισης δαπανών για συντήρηση και επισκευή οχημάτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της, αξιώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, με έγγραφό της προς τη φυσική και πολιτική ηγεσία του Σώματος, αλλά και προς τους τοπικούς φορείς.

Η ΕΑΥΝ Ροδόπης, κάνει λόγο για «αδυναμία επαρκούς αστυνόμευσης της περιοχής», καθώς και για «έκθεση σε πραγματικό κίνδυνο» των μελών της. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», τονίζεται στο έγγραφο, μέσω του οποίου μάλιστα καλούνται οι αστυνομικοί να αρνούνται...
...να χρησιμοποιούν ακατάλληλα και ασυντήρητα περιπολικά.

Ειδικότερα, στο έγγραφο αναφέρεται:

«Με το υπ’ αριθμ. 34/12 από 27-01-2012 έγγραφό μας, σας ενημερώσαμε και καταγγείλαμε το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης στην έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων για συντήρηση και επισκευή οχημάτων και δικύκλων των Υπηρεσιών της Α.Δ. Ροδόπης, του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και της Σχολής Αστυφυλάκων, από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, που έχει ως αποτέλεσμα την κατάφορη δυσλειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών μας, την εκ των πραγμάτων αδυναμία επαρκούς αστυνόμευσης της περιοχής μας, αλλά και την έκθεση σε πραγματικό κίνδυνο των συναδέλφων μελών μας που αναγκάζονται σε κάποιες περιπτώσεις να κινούνται με οχήματα που δεν έχουν υποβληθεί στην απαιτούμενη συντήρηση.

Παρόλα αυτά όμως, τρεις μήνες μετά την καταγγελία μας, τη σχετική παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας, αλλά και την υποβολή σχετικής ερώτησης στη Βουλή εκ μέρους του Βουλευτή Ν.Δ. Ροδόπης κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη, η κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά  στο στόλο των υπηρεσιακών οχημάτων της Α.Δ. Ροδόπης, ουδόλως έχει βελτιωθεί.

Τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι υπεύθυνοι της κατάστασης, όποιοι κι αν είναι αυτοί, είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι έναντι της τοπικής κοινωνίας αλλά ιδίως έναντι των συναδέλφων μας που υποχρεώνονται να οδηγούν και να επιβαίνουν σε μη κατάλληλα οχήματα με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, επανειλημμένως κατήγγειλε την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο στόλος οχημάτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μέλη μας και για την τοπική κοινωνία.

Οι υπεύθυνοι δυστυχώς συνεχίζουν να κωφεύουν!

Η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο απροχώρητο και μας αναγκάζει να αιτηθούμε την διεξαγωγή έρευνας ώστε να μας γνωστοποιηθούν οι λόγοι που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση και τον καταλογισμό ευθυνών στους υπαίτιους, όπου αυτές προκύψουν.

Παρακαλούμε τους αποδέκτες του εγγράφου όπως μας γνωστοποιήσουν άμεσα τους ακριβείς λόγους καθυστέρησης συντήρησης – επισκευής των οχημάτων μας, που έχουν ως αποτέλεσμα την αναγκαστική ακινητοποίηση αυτών.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην αναλαμβάνουν το ρίσκο οδήγησης ακατάλληλων και μη συντηρημένων οχημάτων, και να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ήτοι υποβολή έγγραφης αναφοράς περιγράφοντας και τεκμηριώνοντας σ’ αυτήν τους λόγους για τους οποίους το όχημα είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο προς κίνηση, ζητώντας παράλληλα από τη διοίκηση τον εφοδιασμό τους με κατάλληλο όχημα για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η Ένωσή μας επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της που αφορά στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των μελών της, που απορρέει από τη μη εφαρμογή εκ μέρους της Διοίκησης των προβλεπομένων από το άρθρο 11παρ. 4 του Π.Δ.45/2008».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου