«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

30/5/12

Προσκλητήριο συσπείρωσης των Χριστιανών ψηφοφόρων από τον Ευρ. Στυλιανίδη απέναντι στο ορατό ενδεχόμενο εκλογής τριών μουσουλμάνων βουλευτών στη Ροδόπη


«Επιδιώκεται να στηθεί ένα σκηνικό που θα αποστερεί από την πλειονότητα των Χριστιανών τη δυνατότητα κοινοβουλευτικής έκφρασης και συμμετοχής στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Σε αυτή τη φράση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, συνοψίζονται εύγλωττα όλα όσα...
...ανέφερε ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και της αυξημένης πιθανότητας να καταληφθούν και οι τρεις βουλευτικές έδρες του νομού Ροδόπης από τους μουσουλμάνους επικεφαλής των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

«Ο εκλογικός νόμος δημιουργεί στη Ροδόπη, λόγω λίστας, μια άδικη στρέβλωση σε βάρος της αναλογικής δημοκρατικής εκπροσώπησης των σύνοικων στοιχείων, δημιουργώντας τον κίνδυνο να μείνει χωρίς Βουλευτή η Χριστιανική πλειονότητα», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Στυλιανίδης, και διευκρινίζοντας πως μιλά «διαπιστωτικά και όχι καταγγελτικά», πρόσθεσε: «Είμαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να απευθυνθώ προς την πλειονότητα και να της ζητήσω να ξεπεράσει τις πολιτικές και ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας».

Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα και την τυπική ορθότητα της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να τοποθετήσουν ως επικεφαλής στα ψηφοδέλτιά τους μειονοτικούς υποψηφίους, καθώς «εκπέμπεται και ένας σεβασμός στο αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών», ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για «δημοκρατικό δικαίωμα» του ιδίου να απευθυνθεί στο σύνολο της Χριστιανικής πλειονότητας, και ζήτησε «να γκρεμίσουμε τα τείχη και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος, και να συστρατευτούμε, ώστε να υπάρξει ισόρροπη εκπροσώπηση των σύνοικων στοιχείων στο κοινοβούλιο».

Συμπληρώνοντας μάλιστα πως «αυτό δεν αποτελεί διάκριση αλλά δικαιοσύνη», τόνισε πως με τη μη εκλογή Χριστιανού Βουλευτή «θα προσβληθούν οι δυνατότητες και τα δικαιώματα της πλειονότητας να μεταφέρει στο αθηναϊκό κέντρο μια σειρά προβλημάτων που είναι δύσκολο για έναν μειονοτικό Βουλευτή να τα εκφράσει». Όπως υπογράμμισε με νόημα, «άλλη είναι η πρόσβαση η δική μου ή του οποιουδήποτε Χριστιανού συναδέλφου που μπορεί να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση, και άλλη θα είναι η φωνή ενός μειονοτικού εκπροσώπου ο οποίος βεβαίως μπορεί να κάνει άριστα τη δουλειά του μέσα στη Βουλή, αλλά συχνά θα αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα να μπει εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις». Προς επίρρωση δε του ισχυρισμού του, υπενθύμισε: «Όταν ήμουν Υπουργός, όλοι οι μειονοτικοί Δήμαρχοι της περιοχής αλλά και οι συνάδελφοι Βουλευτές, ερχόταν σε μένα για να τους ανοίξω την πόρτα των Υπουργείων και να λύσουν τα προβλήματά τους».

Ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε ευθέως «και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους της Αριστεράς, και τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς που έφυγαν σε άλλα κόμματα, να μου δώσουν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω», ωστόσο ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στους κεντροδεξιούς εκλογείς: «Στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, η δικαιολογημένη οργή του κόσμου τον ώθησε να αποδοκιμάσει το παλαιό πολιτικό σύστημα στέλνοντας μηνύματα όχι μόνο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και στη ΝΔ. Γι’ αυτό και είχαμε σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων που επέλεξε ακόμα και τη Χρυσή Αυγή – έναν ακραίο σχηματισμό –, πολύ δε περισσότερο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον ΛΑΟΣ, τη ΔΗΣΥ, τους Φιλελεύθερους και τη Δράση, ή και αριστερά κόμματα. Η φυσιογνωμία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι διαφορετική. Κάθε ψήφος σε μικρότερα κόμματα της κεντροδεξιάς ενισχύει το σενάριο την επόμενη μέρα η Ροδόπη να έχει τρεις Μουσουλμάνους Βουλευτές και να μην υπάρχει Χριστιανός».

Η πολυδιάσπαση μάλιστα των Χριστιανικών ψήφων, όπως είπε «δεν απαντά ούτε στο εθνικό ούτε στο τοπικό δακύβευμα».

Αναφορικά με το εθνικό διακύβευμα, σημείωσε πως «η πολυδιάσπαση της ψήφου δεν επιτρέπει να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ευρωπαϊκού προσανατολισμού ώστε να αποτραπεί η έξοδος της Ελλάδος από την Ευρώπη, από τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Και αυτό προσπαθώ να πω σε αυτούς που ψηφίζουν μικρούς σχηματισμούς: ότι αν θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη, αν θέλουν να γίνει πραγματική επαναδιαπραγμάτευση και διόρθωση των πολιτικών που μας έπληξαν, αν θέλουμε να προσθέσουμε αναπτυξιακή διάσταση στο μνημόνιο που εξαθλίωσε την κοινωνία και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας, πρέπει να συνενωθούμε όλοι στην κυρίαρχη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη, που αυτή τη στιγμή είναι η ΝΔ».

Όσον αφορά το τοπικό διακύβευμα, επισήμανε: «Πιστεύω ειλικρινά ότι για να μπορέσει ο τόπος να βρει τον βηματισμό του προς το μέλλον, για να μπορέσει η Ροδόπη να συμμετέχει ξανά στα κέντρα των αποφάσεων, για να μπορέσουν και τα δύο στοιχεία να έχουν ισόρροπη και δίκαιη εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο, δεν πρέπει να φύγουν ψήφοι σε μικρά κόμματα. Θα πρέπει, όπως υπάρχει συσπείρωση στις μειονοτικές υποψηφιότητες, να υπάρξει και συσπείρωση στις πλειονοτικές υποψηφιότητες, ανεξαρτήτως των παλαιών ιδεολογικών διαχωριστικών γραμμών».

Επιπλέον, προσδίδοντας στην επόμενη κυβέρνηση χαρακτήρα ιστορικό, «αντιμετώπισης εθνικής κρίσης», εκτίμησε πως: «για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν εδώ, για να μπορούμε να υπερπηδήσουμε εμπόδια ή δυσκολίες που έρχονται, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε άνθρωπο μέσα στην κυβέρνηση. Αυτό πιστεύω ότι μπορώ να το εγγυηθώ καλύτερα και από τον φίλο μου τον Αχμέτ Χατζηοσμάν, και από τον φίλο μου τον Αϊχάν Καραγιουσούφ, και από τον φίλο μου τον Ιλχάν Αχμέτ, και από όποιον άλλον φίλο μου βάζει υποψηφιότητα από την πλευρά της μειονότητας»,

Ερωτηθείς για το αν η στάση του πυροδοτήσει εθνικιστικές εξάρσεις, απάντησε: «Υπήρξα με συνέπεια από τα εφηβικά μου χρόνια φανατικός πολέμιος και του εθνικισμού και του ρατσισμού. Υπήρξα αρωγός της μουσουλμανικής μειονότητας σε πολύ δύσκολες στιγμές της, και υποστηρικτής της ακόμα και στα διεθνή φόρα όταν ακραίοι κύκλοι από τη μια ή την άλλη πλευρά επιχείρησαν να τη χειραγωγήσουν, να τη χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο, και να διαταράξουν τις ειρηνικές σχέσεις των σύνοικων στοιχείων. Πιστεύω ότι στη Ροδόπη και στη Θράκη τα τελευταία χρόνια οικοδομήσαμε πραγματικά μια πρότυπη ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία. Και σ’ αυτό συνέβαλαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλοι οι τοπικοί φορείς. Άλλο όμως είναι αυτό, και άλλο το να επιδιώκεται να στηθεί ένα σκηνικό που θα αποστερεί από την πλειονότητα των Χριστιανών τη δυνατότητα κοινοβουλευτικής έκφρασης κα τη δυνατότητα συμμετοχής στα κέντρα των αποφάσεων. Αυτό είμαι υποχρεωμένος να το προασπίσω διότι πιστεύω οτι αυτό συμφέρει όχι μόνο την πλειονότητα αλλά και τη μειονότητα. Αν έχουμε στην περιοχή μονομερή εκπροσώπηση, εκτιμώ ότι η φωνή μας θα αποδυναμωθεί και θα δημιουργηθεί ένα ηλεκτρισμός που ενδεχομένως να αποτελέσει τον δρόμο ή το εργαλείο κάποιων για να μας επαναφέρουν σε πρότερες δεκαετίες. Γνωρίζετε ποια είναι η ιδεολογία μου, ποιες είναι οι θέσεις μου, η νοοτροπία μου και η αντίληψη μου. Δεν έχω το δικαίωμα όμως να μη δώσω τη μάχη απευθυνόμενος στους συμπολίτες όλων των κομμάτων να έχουν κι αυτοί τη δική τους εκπροσώπηση ισοδύναμα, ισχυρά, προκειμένου να μπορεί ο νομός να έχει αν θέλετε μια αρμονία. Μέσα στο κοινοβούλιο να ακούγονται όλες οι φωνές. Όχι μόνο ιδεολογικά αλλά και από άποψη του τι εκπροσωπεί ο καθένας, από πού προέρχεται. Αν λοιπόν δεν υπάρχει κάποιος στην αυριανή κυβέρνηση να διευκολύνει ακόμα και τους συναδέλφους της μειονότητος να ακουστούν και να περάσουν αποφασιστικά προς την κεντρική κυβέρνηση τα ζητήματα του κόσμου που εκπροσωπούν, τότε νομίζω θα χάσει συνολικά ο νομός».

Συγχρόνως, δεν παρέλειψε να επικαλεστεί το ότι ουδέποτε διαχώρισε τους Ροδοπίτες με βάση το θρήσκευμά τους, και παρέπεμψε με έμφαση στην αντιμετώπιση εκ μέρους του των ζητημάτων της μειονότητας την περίοδο που διατέλεσε Βουλευτής Ροδόπης, και κατά τα πεντέμισι χρόνια που θήτευσε ως Υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή. «Απέδειξα με πράξεις ότι λειτουργώ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συνόλου του νομού», τόνισε, και συνέχισε: «Αν ανατρέξετε στα αρχεία σας, θα δείτε ότι οι χρηματοδοτήσεις για σχολεία, για δρόμους, για ιατρεία, για τη στήριξη των προβλημάτων των αγροτών – είτε καπνοπαραγωγών είτε βαμβακοπαραγωγών –, για  τα αναπτυξιακά σχέδια για τον κάμπο, για το βουνό ή για την ημιορεινή περιοχή, ουδέποτε έκαναν διαχωρισμό ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Και ουδέποτε βεβαίως με επηρέαζε στην οποιαδήποτε απόφασή μου αυτό το στοιχείο. Πάντοτε ήμουν δίπλα στους συμπολίτες μου απευθυνόμενος στο σύνολο της κοινωνίας, κι αυτό αν θέλετε αποδεικνύεται κι από τον μεγάλο αριθμό ψήφων που κάθε φορά συμπολίτες από τη μουσουλμανική μειονότητα έδιναν στην υποψηφιότητά μου. Αυτό το θεωρούσα πάντοτε συγκριτικό πλεονέκτημα και ξεχωριστή τιμή».

Εξάλλου, υπερασπίστηκε τη μειονοτική πολιτική της ΝΔ, επισημαίνοντας: «Η ΝΔ, και με την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κομοτηνή, έχει δώσει τις απαιτούμενες εγγυήσεις για τη πολιτική που πιστεύει και που θα υπηρετήσει. Και η οποία είναι συνέχεια της πολιτικής που είχαμε διατρανώσει και είχαμε αρχίσει να υλοποιούμε με τον Κώστα Καραμανλή, μια πολιτική που επεκτείνεται από την ισονομία και ισοπολιτεία, που αφορά μια πρότυπη ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία, που διαμορφώνει την ισότητα των ευκαιριών στα σύνοικα στοιχεία. Υπάρχει και στο πρόγραμμα μας πτυχή η οποία αφορά τα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη μουσουλμανική μειονότητα».

Γι’ αυτό και όπως γνωστοποίησε, τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, θα συνομιλήσει και με τη μειονότητα. «Θα ανεβώ και στο βουνό, θα μιλήσω και έξω από τα τζαμιά. Για να τους πω ότι όταν υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση, και δημοκρατική και αναλογική εκπροσώπηση, τότε και τα δικά τους συμφέροντα μπορούν να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά. Δεν κάνω διαχωρισμούς, μιλώ όμως της γλώσσα της αλήθειας. Και θεωρώ ότι δεν πρέπει να μπούμε σε μονομερείς εκπροσωπήσεις, ούτε προς τη μια ούτε προς την άλλη πλευρά», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Στυλιανίδης, ερωτηθείς για τις φήμες που τον ήθελαν να συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ ή στα ψηφοδέλτια του κόμματος της Θεσσαλονίκη ή της Αθήνας, αποκάλυψε το πώς προέκυψαν αυτές: «Πριν από αρκετές μέρες είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον συμπολίτη μας και φίλο, τον Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος είναι πρώην Βουλευτής της ΝΔ και στις τελευταίες εκλογές επιτυχών κατά τη γνώμη μου Βουλευτής της ΔΗΣΥ. Μου είπε λοιπόν ότι ζήτησε από την Ντόρα Μπακογιάννη, στη συζήτηση που θα κάνει με τη ΝΔ, να συμπεριλάβει και τη δική του περίπτωση. Μου είπε ευθέως και με ειλικρίνεια ότι ζήτησε από την Ντόρα Μπακογιάννη να τον θέσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ροδόπη κι εγώ να μετακινηθώ σε ψηφοδέλτιο είτε της Θεσσαλονίκης είτε της Αθήνας, είτε σε εκλόγιμη – όχι στην πρώτη – θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ. Εκτίμησα την ειλικρίνεια της ενημέρωσής του, και την επόμενη μέρα διαπίστωσα ότι η είδηση αυτή κυριαρχούσε και στα αθηναϊκά blogs. Δέχτηκα ερωτήσεις από διακεκριμένους Έλληνες δημοσιογράφους για το αν ισχύει αυτή η πιθανότητα, και τους απάντησα ευθέως. Τους είπα ότι εγώ δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια αγωνίζομαι για τη Θράκη και τη Ροδόπη, και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσα να διανοηθώ να προδώσω τους ανθρώπους και την κοινωνία αυτή που μου εμπιστεύθηκε απόλυτα την εκπροσώπησή της όλα αυτά τα χρόνια. Εάν δεχθώ οποιαδήποτε πρόταση ή οποιονδήποτε υπαινιγμό πρότασης προς αυτή την κατεύθυνση, θα προτιμήσω να πάω σπίτι μου παρά να προδώσω τους συμπολίτες μου στη Ροδόπη. Αυτή ήταν η ρητή απάντηση που έδωσα σε δημοσιογραφικές οχλήσεις που είχα. Βεβαίως η ΝΔ δεν συζήτησε καν το θέμα. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς σεβάστηκαν την ετυμηγορία του λαού της Ροδόπης, και με τοποθέτησαν πρώτο στο ψηφοδέλτιο του νομού».

Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης, συνέδεσε εμμέσως πλην σαφώς τη μεταγραφή του Αχμέτ Ιλχάν στη ΔΗΜΑΡ, με την απόσυρση από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ροδόπη, του εξ Οργάνης Μεχμέτ Εμίνογλου, σημειώνοντας: «Μετά από μερικές μέρες είχαμε και την παραίτηση του φίλου μου του Εμίν, κάτι που ειλικρινά με στενοχώρησε πάρα πολύ, διότι θεωρώ ότι οι αγώνες, όταν τους πιστεύεις και τους βασίζεις πάνω σε αξίες και σε αρχές, δεν πρέπει να μένουν στη μέση, πρέπει να φτάνουν μέχρι το τέλος. Με προβλημάτισε αυτή η συμπεριφορά. Αντιλαμβάνεστε τώρα, ότι αντιθέτως, θεώρησα πολύ λεβέντικη και τίμια και συνεπή, ιδεολογικά και πολιτικά, τη συμπεριφορά του Αχμέτ Ιδρίς και του Ερχάν Ιμάμογλου, διότι ο δεύτερος θέλησε να συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα που ξεκίνησε στις τάξεις της ΝΔ, και ο πρώτος έσπευσε αμέσως με συνέπεια – διότι ανήκει στον χώρο και πιστεύει στην ιδεολογία του χώρου – να στρατευθεί στο χαράκωμα της μάχης που έχουμε μπροστά μας. Τους τιμώ και τους σέβομαι και τους δύο για την απόφασή τους. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Ιλχάν Αχμέτ προσχώρησε στη ΔΗΜΑΡ, έγινε αποδεκτός, και ετέθη επικεφαλής του ψηφοδελτίου της. Ο Εμίν δεν ασχολείται, δεν έχει εκφραστεί, έμεινε εκτός της επόμενης εκλογικής διαδικασίας, και αυτό βεβαίως αντιλαμβάνεστε ότι επηρεάζει σημαντικά τα εκλογικά δεδομένα, και βεβαίως είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να εξεταστεί από όλους μας, και η ψήφος στην κάλπη να είναι ψήφος ευθύνης και προβληματισμού».

Τέλος, σχολιάζοντας την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μοιραστεί η βουλευτική θητεία της έδρας του ανάμεσα στους Αϊχάν Καραγιουσούφ και Τάκη Χαρίτου, επισήμανε κατ’ αρχήν πως«κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη διάρκεια της κυβέρνησης που θα προκύψει για να έχει την άνεση να μοιράζει έτσι την κοινοβουλευτική θητεία», και εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται «μάλλον για επικοινωνιακό τρυκ παρά για ουσιαστική πολιτική πρόταση».

Υπενθυμίζεται, ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι ψήφοι που έλαβαν τα κόμματα στων οποίων τα ψηφοδέλτια υπήρχαν μουσουλμάνοι υποψήφιοι, είναι οι εξής:

ΠΑΣΟΚ 
Α.Α.
Υποψήφιοι
Ψήφοι
1
10.766
2
4.495
3
904
4
866
5
191

ΣΥΝΟΛΟ
17.222

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Α.Α.
Υποψήφιοι
Ψήφοι
1
8.058
2
2.122
3
894
4
250
5
218

ΣΥΝΟΛΟ
11.542

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Α.Α.
Υποψήφιοι
Ψήφοι
1
10.608
2
589
3
393
4
295
5
177

ΣΥΝΟΛΟ
12.062

ΣΥΡΙΖΑ
Α.Α.
Υποψήφιοι
Ψήφοι
1
2.988
2
995
3
678
4
593
5
319

ΣΥΝΟΛΟ
5.573

ΚΚΕ
Α.Α.
Υποψήφιοι
Ψήφοι
1
960
2
784
3
300
4
239
5
212

ΣΥΝΟΛΟ
2.495

ΔΗΜΑΡ
Α.Α.
Υποψήφιοι
Ψήφοι
1
807
2
584
3
341
4
164
5
100

ΣΥΝΟΛΟ
1.996

ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ 
Α.Α.
Υποψήφιοι
Ψήφοι
1
192
2
52

ΣΥΝΟΛΟ
244

Από τα υπόλοιπα δεκαπέντε κόμματα που εκπροσωπήθηκαν στη Ροδόπη, και των οποίων τα ψηφοδέλτια απαρτίζονταν μόνον από Χριστιανούς υποψηφίους, τα τρία πρώτα, έλαβαν:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Α.Α.
Υποψήφιοι
Ψήφοι
1
1.635
2
616
3
327
4
139

ΣΥΝΟΛΟ
2.717

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Α.Α.
Υποψήφιοι
Ψήφοι
1
693
2
684
3
197

ΣΥΝΟΛΟ
1.574

ΛΑΟΣ
Α.Α.
Υποψήφιοι
Ψήφοι
1
550
2
307
3
207
4
106
5
102

ΣΥΝΟΛΟ
1.272

Οι δε Χριστιανοί υποψήφιοι των ψηφοδελτίων των υπόλοιπων δώδεκα κομμάτων, απέσπασαν 4.863 ψήφους.

1 σχόλιο:

  1. kserw pws tha to deis!!!!den maresei i logokrisia!!!einai anoixto blog k den anevazeis ta sxolia!!!!kompleksike!!!kolodeksie!!!me meson ton stilianidi ginomai k egw dimosiografos!!!alla esu eisai ntropi!!!kanoume sxolia k den ta anevazeis!!auto to katakrinete eseis oi dimosiografoi ee??eleutheri apopsi g olous lete!!!na kaeite oloi zwntanoi!!!k esu kai ta deksia afentika sou!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή