«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

20/6/12

Αναπαράσταση τελετής Θρόνωσης των Καβειρίων Μυστηρίων στη Σαμοθράκη, προσελκύει το διεθνές δημοσιογραφικό ενδιαφέρον


Το δρώμενο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης.

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 3ο Συνέδριο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, παραχώρησαν...
...η Πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης Κατερίνα Καραγιάννη, ο έμπορος μεταξωτών προϊόντων Κων/νος Μουχταρίδης, και η σηροτρόφος από την περιοχή του Σουφλίου Ελένη Σοφοτάσιου.

Η κυρία Καραγιάννη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων που ξεκινούν το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου στις 20:00 με ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής στο οποίο θα συμμετάσχουν ο πολυβραβευμένος πιανίστας και μαέστρος Θανάσης Τρικούπης και η σοπράνο Αντωνία Καλογήρου η οποία έχει κερδίσει το 1ο  πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας», και κορυφώνονται στις 9:00 το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιάπολης στη Σαμοθράκη με πολιτιστικό δρώμενο που έχει ως θέμα την Ελεύθερη Απόδοση και Αναπαράσταση της Τελετής της Θρόνωσης των Καβειρίων Μυστηρίων και θα διεξαχθεί.

Οι ομιλίες του  φετινού συνεδρίου με θέμα «Οικονομική κρίση και ριζοσπαστικές φωνές», θα ξεκινήσουν στις 9:30 π.μ. του Σαββάτου 23 Ιουνίου, και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σημαντικοί ομιλητές από τον χρηματοοικονομικό χώρο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ανάμεσα τους  ξεχωρίζουν ο Senator Dr. Nicolaus Hensel Γερουσιαστής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος των Εταιρειών του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαναστασίου Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CFA Cyprus, οκ. Βασίλειος Μάργαρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Markets Experts A.E. καθώς επίσης και  μέλη του Χρηματοοικονομικού χώρου της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Μουχταρίδης και η κυρία Σοφοτάσιου ανέλυσαν στους παρευρισκόμενους τη διαδικασία παραγωγής της μεταξωτής κλωστής, αλλά και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής που καθιστούν το μετάξι Σουφλίου μοναδικό από άποψη ποιότητας και  φυσικού χρωματισμού στην παγκόσμια αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση  για την προβολή του Σουφλιώτικου μεταξιού που έχει  προγραμματιστεί από το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης στην Παλαιάπολη της Σαμοθράκης έχει  τραβήξει τα βλέμματα διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, τις επόμενες ημέρες θα καταφθάσουν στην Αλεξανδρούπολη Γάλλοι και Ελβετοί δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι κορυφαίων εκδοτικών οίκων της Ευρώπης, όπως  είναι οι εφημερίδες «Le Figaro», «Le Point», «France 24».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου