«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

23/6/12

Τι αλλάζει στα υπουργεία σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα


Δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο επανασυστήνονται τα υπουργεία...
...Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας – Θράκης και συγχωνεύονται τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών.

Δημιουργείται υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο οποίο επιστρέφει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η οποία αφήνει το υπουργείο Παιδείας.

Επανιδρύεται Υπουργείο Ναυτιλίας, στο οποίο επιστρέφει τόσο το Λιμενικό όσο και όλες οι σχετικές με τη Ναυτιλία υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Επανιδρύεται το υπουργείο Τουρισμού με την ίδια μορφή που είχε έως το 2009.

Ξαναφτιάχνεται το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, δια της αναβάθμισης της ομώνυμης Γενικής Γραμματείας, ενώ καταργείται η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, η δημιουργία της οποίας είχε χαιρετηθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετονομάζεται σε Υπουργείο Υγείας, αφού η Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας και η εποπτεία των συναφών φορέων μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αποσπά από το υπουργείο Παιδείας την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετονομάζεται σε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κι επιστρέφει στην μορφή που είχε το 2009.

Το υπουργείο Παιδείας μετονομάζεται σε Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχωνεύεται με το Υπουργείο Πολιτισμού και απορροφά από το υπουργείο Υγείας τις διευθύνσεις Ανάπτυξης Αθλητισμού και «Άθλησης για Όλους» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που υπάγονταν παλαιότερα σε αυτό.

Οι υπηρεσίες που είχαν μεταφερθεί στο πρώην υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού από τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, επιστρέφουν σε αυτές.

Η εποπτεία του Εθνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) φεύγει από το υπουργείο Υγείας κι επιστρέφει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρώτο τη τάξει υπουργείο το ΥΠΕΞ.

Στο μεταξύ, εκδόθηκε στο ΦΕΚ το βράδυ της Πέμπτη και η απόφαση του πρωθυπουργού, κ. Αντ. Σαμαρά, με την οποία ανακαθορίζεται η σειρά τάξης των υπουργείων ως εξής:

1. Υπουργείο Εξωτερικών

2. Υπουργείο Οικονομικών

3. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

4. Υπουργείο Εσωτερικών

5. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

6. Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

7. Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

8. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

9. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

10.      Υπουργείο Υγείας

11.      Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

12.      Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

13.      Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

14.      Υπουργείο Τουρισμού

15.      Υπουργείο Ναυτιλίας

16.      Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου