«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

12/6/12

Για «αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος από την παρέμβαση πρακτόρων της Τουρκίας» κάνει λόγο ο «Σπάρτακος».


Υποστηρίζει ακόμη ότι «η ΔΗΜ.ΑΡ. χτύπησε κόκκινο στον παλαιοκομματισμό και την υποτραπέζια συναλλαγή»!

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η Θρακική κοινωνία μεταξύ πρακτόρων και κομματαρχών», πραγματοποίησε η παράταξη πολιτών «Σπάρτακος», παρουσιάζοντας την εκλογική πραγματικότητα της περιοχής.

Νεκτάριος Δαπέργολας, επικεφαλής «Σπάρτακου»

«Υπάρχει ένα έντονο πρόβλημα
σε ότι αφορά την τουρκόφωνη «ηγεσία» της μειονότητας. Βλέπουμε ότι με αφορμή και τις εκλογές έχουν κλιμακώσει τη δράση τους, έχουμε μία συνεχή παρουσία όλων των υποψηφίων μειονοτικών βουλευτών μαζί με τους τουρκομουφτήδες, μαζί με τον Τούρκο πρόξενο, με τα στελέχη του D.E.B., ένα κόμμα με προφανείς αλλοτριωτικές αποχρώσεις, όπου χθες όλοι μαζί ήταν σε μία εκδήλωση στη Χλόη, στα «σαράντα κουρμπάνια», όπου ο πρόξενος και οι πολιτευτές τίμησαν την εισβολή των Τούρκων στη Θράκη τον 14ο αιώνα. Αυτό είναι απλώς ένα ακόμη σκηνικό της ασύδοτης δράσης εδώ και πάρα πολλά χρόνια που έχει κλιμακωθεί αυτήν την περίοδο, λόγω και των εκλογών.

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, αλλά και εν όψει των επικείμενων εκλογών της 17ης Ιουνίου επιλέξαμε ως «Σπάρτακος» και θεωρήσαμε απαραίτητο να απευθυνθούμε μέσω των τοπικών ΜΜΕ στην τοπική κοινωνία της Θράκης γι’ αυτό το θέμα που είναι η αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος από την παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά μας.

Όταν μιλάμε για μειονοτική ψήφο πλέον, μιλάμε γι΄αυτό το πράγμα, αλλιώς δεν θα είχαμε κανέναν πρόβλημα με τη ψήφο των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, κανείς στον «Σπάρτακο» δεν έχει θρησκευτικά στερεότυπα, καθώς έχουμε καλές σχέσεις με τους μειονοτικούς, αλλά και όσα λέμε ως παράταξη για το μειονοτικό ζήτημα δεν είναι σε βάρος της μειονότητας, καθώς αυτά που λέμε εδώ και χρόνια στρέφονται εναντίον της φασιστικής και επεκτατικής της Άγκυρας στην περιοχή μας η οποία ακριβώς και στην ίδια τη μειονότητα επιβάλλει συνθήκες ασφυκτικού εναγκαλισμού, καταπίεσης και  ποδηγέτησης και συνθήκες γκετοποίησης, απομόνωσης και κοινωνική και πολιτιστική υστέρηση και οπισθοδρόμηση.

Δυστυχώς όμως όταν μιλάμε για μειονοτική ψήφο, μιλούμε για κάτι που έχει σχέση με τουρκική παρέμβαση στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι μία από τις βασικές συνέπειες μετά από τόσα χρόνια ασύδωτου ξεσαλώματος των χιλιάδων πρακτόρων που δρουν στην περιοχή μας μέσα από τους διάφορους μηχανισμούς το τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Ενός ξεσαλώματος που φυσικά πραγματοποιήθηκε υπό την εγκληματική ανοχή των ελληνικών κομμάτων για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους, της ελληνικής πολιτείας αλλά και της τοπικής κοινωνίας που για λόγους φοβίας ή απάθειας αρνούνταν συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια να αντικρίσει κατάματα το πρόβλημα. Τώρα δείχνει να το ανακαλύπτει σιγά-σιγά και να ψιθυρίζει πράγματα που εμείς τα επισημαίνουμε εδώ και χρόνια, πάντοτε με πλήθος στοιχείων, αλλά τότε άφηναν ανεπηρέαστους τους περισσότερους. Είμαστε σήμερα και μετά την αθλιότητα της μεταγραφής του Ιλχάν Αχμέτ, ενώπιον στο να εκλεγούν στους τρεις βουλευτές της Ροδόπης, δύο μειονοτικοί οπωσδήποτε, ενώ στη Ξάνθη ένας ή δύο μειονοτικοί σε σύνολο τριών. Στην καλύτερη των περιπτώσεων η πλειονότητα των δύο νομών θα έχει ισάριθμους εκπροσώπους με τη μειονότητα, στη χειρότερη η πρώτη θα έχει ένα βουλευτή και η δεύτερη θα έχει πέντε. Και όλα αυτά θα έχουν αποτέλεσμα με την παρέμβαση της γείτονος χώρας και του προξενείου της και του μηχανισμού της, που έχει εγκαταστήσει στην περιοχή.

Τι μαρτυρίες έχουμε περί αυτού; Πέραν όσων είναι κοινό μυστικό και θέμα άπειρων αναφορών των αρμοδίων υπηρεσιών, έχουμε δημόσιες δηλώσεις πολιτευτών, από την πλειονότητα μα και από την μειονότητα. Παλιότερα οι χριστιανοί που τολμούσαν να εκφραστούν ήταν ελάχιστοι και από τα μεγάλα κόμματα μόνο τον Παναγιώτη Σγουρίδη θυμόμαστε να το κάνει με την μέγιστη δυνατή σαφήνεια. Θυμίζουμε εδώ τις δηλώσεις του πριν 3 χρόνια: «η μάχη χάθηκε. Χάθηκε γιατί στη Θράκη έχουμε μια Δημοκρατία δύο ταχυτήτων. Αυτή της υγιούς άμιλλας μεταξύ ανθρώπων, ιδεών καί πολιτικών και αυτή του Προξενείου πού χειραγωγεί τη μουσουλμανική ψήφο και προσπαθεί να γίνει ρυθμιστής της Ξανθιώτικης κοινωνίας. Φυσικά, με την ανοχή πολλών, πού προσβλέπουν σε πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη. Όμως η «Δημοκρατία» του Προξενείου Κομοτηνής διχάζει τη Θράκη καί δεν αρμόζει σε μια χώρα ανοιχτή, ευρωπαϊκή, όπως η Ελλάδα.» Μα και προεκλογικά ο Π. Σγουρίδης, σε συνέντευξή του στο «Εμπρός» της Ξάνθης (2/10/09), σε σχετική ερώτηση έλεγε: «Δεν θα επιτρέψω στο Τουρκικό Προξενείο να εμπορεύεται καε νά καθοδηγεί την ψήφο των μουσουλμάνων με την ανοχή και την ενθάρρυνση πολλών τοπικών παραγόντων».

Τότε καλούσαμε από τον «Αντιφωνητή» το πολιτικό προσωπικό της περιοχής να μιλήσει ανοιχτά, όμως ουδείς τόλμησε. Σήμερα έρχεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και μιλάει για την αυτονόητη ανάγκη να εκπροσωπηθεί η πλειονότητα (δια του ιδίου) στην επόμενη Βουλή - εκεί φτάσαμε! Και κυκλοφόρησε κι ένα μήνυμα του Γιώργου Πεταλωτή, που ασχέτως αν διαψεύσθηκε, εξέφραζε την πραγματικότητα περί «πρακτόρων της Άγκυρας». Κάλλιο αργά παρά ποτέ; Ας το πούμε κι έτσι. Αλλά ακόμη κι αν πει κάποιος ότι η μαρτυρία των προαναφερθέντων δεν βαρύνει, αφού συνδέεται με το προσωπικό τους συμφέρον, υπάρχει και πλήθος άλλων στοιχείων που επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω. Υπάρχουν μεταξύ αυτών δηλώσεις ακόμη και μειονοτικών πολιτευτών που λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα».

Σεμπαχεδίν Καραχότζα, δημοσιογράφος

«Δεν ξέρω αν αναρωτήθηκε ποτέ κάποιος, γιατί εδώ δεν μιλάμε για ψήφο των Κομοτηναίων, των Ξανθιωτών, αλλά μιλάμε για χριστιανική και μειονοτική ψήφο. Νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι υπάρχει μία σαφής διαφοροποίηση όχι γιατί το θέλουνε οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί της περιοχής, αλλά γιατί κάποιοι μπορούν και καθοδηγούν ομαδικά τη ψήφο των μουσουλμάνων. Υπάρχουν πολλά στοιχεία, πολλές τοποθετήσεις μειονοτικών υποψηφίων όπως ο Αχμέτ Μεχμέτ το 1996 όταν μιλούσε για καθοδήγηση των μουσουλμάνων υπέρ του εσωκομματικού του αντιπάλου Γκαλήπ Γκαλήπ. Μίλησε για τους ιμάμηδες, τους δασκάλους, τους θεολόγους και όλους εκείνους που γύριζαν τα χωριά ζητώντας από τους κατοίκους να ρίξουν την ψήφο τους στον εσωκομματικό του αντίπαλο. Δεν διευκρίνισε το…κίνητρο των ανθρώπων αυτών, αλλά ήταν παραπάνω από σαφές ότι μιλούσε για την «γραμμή» του Προξενείου.

Από εκεί και πέρα είχαμε και πρόσφατες δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη κ. Μπουρχάν ο οποίος για 300 ψήφους έχασε την έδρα και μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος εκλέχτηκε πριν λίγο καιρό με 7.000 ψήφους περιφερειακός σύμβουλος, και είπε ότι δεν εκλέχτηκε επειδή δεν «προσκύνησε» το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και ότι υπήρχε «γραμμή» για τον Ζεϊμπέκ Χουσεϊν του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Χατζημεμίς της ΔΗ.ΣΥ. Αφού βέβαια διαφάνηκε ότι η Μπακογγιάνη φάνηκε ότι δεν έχει τη δύναμη να μπει στη Βουλή, όλοι οι καθοδηγητές στράφηκαν προς τον κ. Ζεϊμπέκ ο οποίος πήρε ένα μεγάλο αριθμό ψήφων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου στο Ξανθιώτικο «Εμπρός» (10-5-12), τον έθαψε το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής: «Δεν μπόρεσα να σπάσω τη γραμμή του Προξενείου πού ήταν υπέρ του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αρχικά και μετά του Χατζημεμίς Τουρκές. Μόνο όταν κατάλαβαν ότι η Μπακογιάννη δεν θα μπει στη Βουλή κατηύθυναν όλες τις ψήφους στον Ζεϊμπέκ. Ήταν εμφανές, συνεχώς τούς πρόβαλλε ο τουρκόφωνος Τύπος…Η μειονότητα στη μεγάλη της πλειοψηφία άγεται καί φέρεται από τό Τουρκικό Προξενείο(...) Αυτοί δεν με στήριξαν γιατί δεν τούς προσκυνάω…Γιατί δεν τούς ζήτησα την άδεια να είμαι υποψήφιος. Γι’ αυτό και με πολέμησαν όλοι…Δεν με βοήθησε και το ΠαΣοΚ αλλά και με πολέμησε και ο Τσετίν Μάντατζη με τον Μπιρόλ! Αυτοί οι 1.800 ψήφοι πού πήρα ήταν καθαρά προσωπικοί».

Βέβαια έχουμε και μία μαρτυρία από τον υποψήφιο μειονοτικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μεχμέτ Αλή Ιρφάν ο οποίος σε δηλώσεις του αφού ευχαρίστησε όσους τον είχανε στηρίξει στις εκλογές, ξεκαθάρισε ότι δέχτηκε έναν ανελέητο πόλεμο από παράγοντες του τουρκικού προξενείου».

Κώστας Καραϊσκος, μέλος «Σπάρτακου»

«Είμαστε στο σημείο όπου ο κ. Συλιανίδης προσπαθεί να μπει στη Βουλή τρίτος και καταϊδρωμένος, ο δε χθεσινός υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ να προσφέρει με το όνομά του υποστήριξη στο Χατζηοσμάν, φαντάζομαι ως επίδειξη κομματικής πειθαρχίας. Αυτήν την κομματική πειθαρχία βέβαια δεν είδαμε να δεσμεύει και τον κ. Εμίνογλου ο οποίος αποσύρθηκε από τη λίστα της ΝΔ. Στο ΣΥΡΙΖΑ η απόπειρα μοιρασιάς έδρας με τον πρωτεύσαντα Καραγιουσούφ απέτυχε, ενώ στη ΔΗΜ.ΑΡ είδαμε το χειρότερο αλισβερίσι που μπορούσε να φανταστεί κανείς με τον πιο παλαιοκομματικό τρόπο. Η ΔΗΜΑΡ χτύπησε κόκκινο στον παλαιοκομματισμό και την υποτραπέζια συναλλαγή, με πλήρη φυσικά αδιαφορία για την όποια εθνική ζημιά. Και το πιο ωραίο είναι ότι οι ίδιοι που έκαναν το ελεεινό αλισβερίσι, βγήκαν και τιμητές των άλλων, σε μία επίδειξη πολιτικής παχυδερμίας και αμοραλισμού που θα ζήλευε κι ο προχθεσινός τους σύντροφος. Προσέξτε τις πρόσφατες δηλώσεις Ιλχάν Αχμέτ (4 Ιουνίου 2012) στο facebook. “Πρόσεχε ομογενή μου στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Στη Ροδόπη εκλέγονται 3 βουλευτές. Είναι αδύνατον και οι 3 να εκλεγούν από την μειονότητα .Εάν επιχειρηθεί να ψηφιστούνε και οι 3 της μειονότητας, τότε τίθεται σε κίνδυνο η εκλογή ακόμη και των 2. Σήμερα στις λειτουργίες που έγιναν στις εκκλησίες του νομού Ροδόπης, οι παπάδες κατεύθυναν τους χριστιανούς να ψηφίσουν τα 2 κόμματα που έχουν επικεφαλής της λίστας Έλληνες… Η Εκκλησία στοχεύει στην εκλογή 2 Ελλήνων. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση πρόσεχε…Το να υπάρξει κατεύθυνση ψήφων σε μειονοτικούς υποψηφίους που απλά είναι επικεφαλής της λίστας, ενώ δεν έχουν πιθανότητες εκλογής, θα είναι ιστορικό λάθος…” Ο κ. Ιλχάν δηλαδή, κατηγορεί την τοπική Εκκλησία για αντιμουσουλμανική προπαγάνδα, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια! Κι αυτός ο ίδιος βγαίνει στα ΜΜΕ και αναρωτιέται ρητορικά «τι σημαίνει χριστιανός και τι σημαίνει μουσουλμάνος». Μάλιστα θα είχε ενδιαφέρον να μας πει ο κ. Ιλχάν πως εξελέγη το 2004 με 13.875 ψήφους, τη στιγμή που πριν 16 μήνες δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί ούτε νομαρχιακός σύμβουλος παίρνοντας 3.242 ψήφους. Η μεταγραφή του κ. Ιλχάν πως πραγματοποιήθηκε, πήγε και τους είπε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της, πήγε κάποιος από τους δημοσιογράφους που εμπλέκονται στη ΔΗΜ.ΑΡ στο τούρκικο προξενείο και τους είπε να πάρουνε τον Ιλχάν στο ψηφοδέλτιό τους, ας μας πούνε για να ξέρουμε. Ζούμε μέσα στο ψέμα, στην ανιδιοτέλεια, στη διγλωσσία και την υποκρισία. 

Για να δούμε και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Το 2009 πήρε 1.144 ψήφους και φέτος πήρε 11.000! Δεκαπλασίασε τις προσωπικές του ψήφους, μόνο από την άνοδο του κόμματος εντός της μειονότητας; Δεν είδαμε κάτι τέτοιο στη Ροδόπη. Μήπως έπαιξε ρόλο κάποια σχέση του με τις δουλειές που πάει να μας ανοίξει η Τουρκία στη Δωδεκάνησο, με νέες μειονότητες κτλ;

Αναρωτιέται κανείς, πώς τελικά ορίζεται ένας πράκτορας ξένης χώρας; Πρέπει να βρούμε ένσημα της ΜΙΤ στο βιβλιάριό του; Προσέξτε φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο από τους επίδοξους βουλευτές μας: Ο ένας (Χατζηοσμάν) να εμφανίζεται ως βαστάζος του Τούρκου πρέσβη στην Κομοτηνή και συνομιλητής των κρατικών και παρακρατικών αξιωματούχων στην Τουρκία. Ο δεύτερος (Μάντατζη) να συσκέπτεται μπροστά στη σημαία της…Ανεξάρτητης Θράκης. Ο τρίτος (Χουσεΐν Ζεϊμπέκ) να ποζάρει με το βαποράκι του τουρκισμού στη Ρόδο  - άραγε τι να γύρευε εκεί;  Κι επίσης να κυκλοφοράει, αυτός που ήταν γνωστός για την αριστερή του προϊστορία με ό,τι πιο φασιστικό και παρακρατικό έχει να επιδείξει η Τουρκία στη Θράκη, δηλαδή τον τουρκομουφτή Ξάνθης Μέτε. Ο τέταρτος (Καραγιουσούφ) παρέα με τον τουρκομουφτή Κομοτηνής, κλπ.

Ποιος όμως αφήνει τα περιθώρια να κάνει τέτοιο παιχνίδι μέσα στην πατρίδα μας μια ξένη κι εχθρική χώρα; Η κομματοκρατία μας. Και δεν μιλώ μόνο για τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά για ΟΛΑ τα υπάρχοντα κόμματα, που δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να αυξήσουν έστω και με «δανεικές» ψήφους την δύναμή τους. Τα είδαμε και στον «Καλλικράτη»: είδαμε τι έγινε στον Ίασμο, που παραδόθηκε στα προξενικά κυκλώματα, προκειμένου να μη χάσει το ΠαΣοΚ τον Δήμο Κομοτηνής. Το είδαμε και στην ανάλογη περίσταση του δήμου Αβδήρων, αλλά και του Ευλάλου με την κοπτοραπτική που την καθοδηγούσε μόνο το κομματικό όφελος των τότε κυβερνώντων. Όπως λοιπόν ο κ. Πεταλωτής τότε παρέδωσε τους χριστιανούς κατοίκους του δήμου Ιάσμου στον κ. Καδή, έτσι και σήμερα παραδίδει τους ψηφοφόρους του στον κ. Χατζηοσμάν – ούτε να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο τόλμησε! Αλλά κι αν το ΠαΣοΚ έχει την πρωτοκαθεδρία στις βρωμοδουλειές κατά του ελληνισμού στην περιοχή, ουδείς δείχνει να διέπεται από άλλη λογική. Τα αναφέραμε προηγουμένως.

Τι μας μένει εμάς ως πολίτες να κάνουμε; Να απαιτούμε με μεγαλύτερη επιμονή το κλείσιμο του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Να πάψουμε να πιστεύουμε τις ανοησίες της κυρίαρχης προπαγάνδας και της πολιτικής ορθότητας. Να ενημερωνόμαστε για όσα γίνονται σε βάρος της ασφάλειας του τόπου μας και δεν πολυακούγονται. Να αποδεσμευτούμε οριστικά από τα παρακμιακά κόμματα και το προσωπικό τους. Να ξυπνήσουμε από τον καταναλωτικό λήθαργο, έστω και με τη βοήθεια της κρίσης, και να ξαναθυμηθούμε ότι εδώ, στην ελληνική Θράκη, ζούμε ως Έλληνες - κι όποιος απεργάζεται σχέδια κατά της πατρίδας μας, πλειονοτικός ή μειονοτικός, δεν έχει θέση ανάμεσά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου