«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

20/6/12

Θα πλημμυρίσει με νότες (και) η Κομοτηνή


Σε τέσσερα σημεία της Κομοτηνής (κεντρική πλατεία, πλατεία ΤΕΕ Θράκης, πλατεία Θρακικού Ωδείου, και άλσος Αγίας Παρασκευής) θα στηθούν μουσικές σκηνές στο πλαίσιο της Γιορτής της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, από τη δημοτική επιχείρηση πολιτισμού του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με το Europe Direct.

Η Κομοτηνή...
...δίνει το δικό της «παρών» για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά από πρόταση του ζωγράφου Γιώργου Παπαλεξάνδρου, ο οποίος έχει τεθεί και συντονιστής της δράσης.

Νατάσσα Λιβεριάδου, πρόεδρος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Κομοτηνής
«Πέρυσι πειραματικά, από πρόταση ενός νέου, του Γιώργου Παπαλεξάνδρου, ξεκινήσαμε και διοργανώσαμε σαν επιχείρηση αυτή τη γιορτή μουσικής που εορτάζεται πανευρωπαϊκά ως Ημέρα της Μουσικής. Είδαμε ότι πήγε πάρα πολύ καλά, ικανοποιήθηκε ο κόσμος, και αποφασίσαμε φέτος να επαναλάβουμε αυτή τη γιορτή συνεργαζόμενοι και με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης που ασχολείται με τους νέους και πιστεύει στον εθελοντισμό. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, είναι συγκινητική η προσέλευση των συνδημοτών μας, θα υπάρχουν μουσικά σχήματα, ωδεία, που ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ανταπόκρισή τους η οποία ήταν αρκετά θετική. Θα έχουμε μουσικά σύνολα σε τέσσερα σημεία της πόλης: στην κεντρική πλατεία, στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής, στην πλατεία του ΤΕΕ Θράκης και στην πλατεία του Θρακικού Ωδείου».

Γιώργος Παπαλεξάνδρου, ζωγράφος και συντονιστής της εκδήλωσης
«Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνουμε την πανευρωπαϊκή ημέρα της Μουσικής στην Κομοτηνή. Φέτος νομίζω ότι κάναμε ένα βήμα παραπάνω, προσπαθήσαμε τα σημεία όπου θα είναι τα μουσικά σχήματα να είναι πιο σωστά και επαγγελματικά στημένα. Ενταχθήκαμε και στο ελληνικό δίκτυο της ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής, ενδεικτικά φέτος περισσότερες από 25 πόλεις της Ελλάδας συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή της μουσικής, γύρω στα 500-600 σημεία εκδηλώσεων, και εδώ στην Κομοτηνή καταφέραμε και στήσαμε τέσσερα σημεία. Οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές και αυτό μας ευχαριστεί και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Η έναρξη της γιορτής σε όλα τα σημεία θα γίνει στις 6 το απόγευμα, και καλώ τον κόσμο της Κομοτηνής να έρθει να παρακολουθήσει τα μουσικά σχήματα».

Λουϊζα Σαλτσίδου, υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Κομοτηνής
«Για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος ο Δήμος Κομοτηνής διοργανώνει την ημέρα γιορτής της μουσικής όπου συμμετέχουμε για πρώτη φορά ως συνδιοργανωτές, υπό την αιγίδα της ΠΑΜ-Θ. Θεωρώ πολύ σημαντική την προσφορά του Γιώργου Παπαλεξάνδρου, ένας νέος άνθρωπος της Κομοτηνής που πήρε την πρωτοβουλία, και φέτος συνεχίζουμε με αυτό το καλλιτεχνικό δρώμενο το οποίο γίνεται σε όλη την Ευρώπη και είναι πολύ σημαντικό ότι συμμετέχει και η πόλη μας. Εγώ θέλω να δεσμευτώ ότι και του χρόνου, αφού καθιερωθεί αυτή η ημέρα ως θεσμός, κάθε χρόνο να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, να συμμετέχουνε όλο και περισσότεροι νέοι καλλιτέχνες, γιατί και ένας από τους στόχους αυτής της διοργάνωσης είναι και να ενισχυθεί η καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και να προωθηθούνε και οι νέοι καλλιτέχνες. Επίσης θα ήταν καλό του χρόνου να προσπαθήσουμε να εντάξουμε σε αυτή τη γιορτή και την «καλλιτεχνική κινητικότητα», δηλαδή να έρθουνε καλλιτέχνες και από άλλες πόλεις την Ελλάδας, και αντίστοιχα οι δικοί μας καλλιτέχνες να κινηθούνε προς αντίστροφη κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου