«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

12/7/12

Εκβίαζε ανήλικη μέσω facebook να ενδώσει στις σεξουαλικές του διαθέσεις


Ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή, συνελήφθη στη Δράμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προ μηνός...
...45χρονη ημεδαπή, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστοι χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «facebook» επικοινώνησαν με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν φωτογράφηση σε γνωστό περιοδικό.

Όπως προέκυψε, ο 26χρονος δράστης τηλεφώνησε στη 15χρονη συστηνόμενος ως επαγγελματίας φωτογράφος, και επιδιώκοντας συνάντηση μαζί της με το πρόσχημα υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου, της ζήτησε την αποστολή μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφιών της με μαγιό.

Στη συνέχεια απειλούσε την ανήλικη ότι θα δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες εφόσον δεν ενδώσει σε άσεμνες πράξεις κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με κάμερα μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, η ανήλικη ενημερώθηκε για την ύπαρξη ψεύτικου προφίλ με το δικό της όνομα, στο οποίο είχαν αναρτηθεί οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 26χρονος ημεδαπός, και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τις συσκευές αποθήκευσης, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ανήλικων κοριτσιών απεικονιζόμενα ημίγυμνα ή γυμνά σε άσεμνες στάσεις, καθώς επίσης και οι επίμαχες φωτογραφίες της 15χρονης.

Όπως προέκυψε, ο 26χρονος είναι κάτοχος και διαχειριστής των επίμαχων προφίλ της ιστοσελίδας «facebook», ενώ από την έρευνα βρέθηκαν συνομιλίες του και με άλλα προφίλ ανήλικων κοριτσιών, με απειλητικό περιεχόμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου