«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

9/8/12

Αλεξίσφαιρες σκοπιές στη σχολή αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου 40 αστυνομικοί φρουρούν 812 λαθρομετανάστες!


Άρης Γιαννακίδης: «Οι Σχολές να λειτουργούν στις 2 Οκτωβρίου».

- Δεν φτάνουν τα κρεβάτια και οι λαθρομετανάστες κοιμούνται στο πάτωμα.

- Όσοι μεταφέρονται στο νοσοκομείο με φυματίωση και ηπατίτιδα, μετά τη νοσηλεία τους αφήνονται ελεύθεροι!

Τι δήλωσαν μετά τη σύσκεψη, Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Δήμαρχος Κομοτηναίων, Πρόεδρος Αστυνομικών Ροδόπης και Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων:


Άρης Γιαννακίδης: «Αδήριτη η ανάγκη κατάρτισης εθνικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Περιφέρειας»
«Οι σχολές θέλουμε να επαναλειτουργήσουν στις 2 Οκτωβρίου», δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, και τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητη η λειτουργία των σχολών γιατί η κοινωνική και εθνική αναγκαιότητα της ίδρυσής τους αυτή στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερη», μεταξύ άλλων σημείωσε: «Όλα είναι έωλα. Επιστρέψαμε από τη συνάντηση με τον κ. Δένδια πολύ πιο προβληματισμένοι απ’ οτι πήγαμε. Αποφασίσαμε λοιπόν να αναληφθεί πρωτοβουλία να συναντηθούμε με τον Πρωθυπουργό, για να μας δώσει τις δέουσες δεσμεύσεις για την απρόσκοπτη επαναλειτουργία των σχολών, για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών σε άμεσο χρόνο, για τη μετάθεση στη Θράκη Θρακιωτών Αστυνομικών που υπηρετούν ανά την Ελλάδα, και για την εκπόνηση ενός εθνικού διακομματικού, στρατηγικού, αναπτυξιακού σχεδιασμού, για να μπορέσει αυτή η Περιφέρεια να υπερκεράσει τις αναπτυξιακές υστερήσεις και να βρει αναπτυξιακό βηματισμό».


Γ. Πετρίδης
«Συναποφασίσαμε κατ’ αρχήν ομόφωνα να ζητήσουμε άμεσες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς Αρχηγούς. Ακόμη, να εξεταστεί η νομιμότητα της μετατροπής – έστω προσωρινά όπως διαβεβαιώνεται – των σχολών σε κέντρα κράτησης, καθώς και να δούμε το θέμα της υγιεινής στις σχολές για τους λαθρομετανάστες και τους αστυνομικούς, αλλά και της δημόσιας υγείας, αφού δεν προηγήθηκε όπως ορίζει ο νόμος ο απαραίτητος υγειονομικός έλεγχος αυτών των ανθρώπων», επισήμανε ο Δήμαρχος Κομοτηναίων.


Σ. Τζατζανά: «Άρχισαν οι καταστροφές εντός της σχολής»
«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε την κατάσταση στη σχολή της Κομοτηνής η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά, αφού σύμφωνα με την ίδια «οι λαθρομετανάστες δεν υποβλήθηκαν σε καμία προληπτική υγειονομική εξέταση όπως ορίζει ο νόμος, και ήδη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης κρούσματα φυματίωσης και ηπατίτιδας». Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την κυρία Τζατζανά, «ήδη άρχισαν οι καταστροφές, και χθες υπήρξε βλάβη στα υδραυλικά και προκλήθηκε εστία μόλυνσης στις τουαλέτες». Όσο για τα ζητήματα ασφάλειας που ανακύπτουν, η κυρία Τζατζανά τόνισε πως «τα κτίρια αυτά δεν έχουν καμία ασφάλεια, ούτε για τους λαθρομετανάστες ούτε για τους αστυνομικούς, καθώς δημιουργήθηκαν για μαθητές και όχι για κρατούμενους».
Αξιοσημείωτη δε επίσης είναι, η αποκάλυψη της Προέδρου, πως «όσοι μεταφέρονται στο νοσοκομείο, μετά τη νοσηλεία τους δεν επιστρέφουν στον χώρο κράτησής τους, αλλά τους χορηγείται έγγραφο σύμφωνα με το οποίο είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός μιας εβδομάδας». Κατά την εκτίμηση μάλιστα της έμπειρης Αστυνομικού, «οι περισσότεροι θα επιστρέψουν στην Αθήνα και κάποιοι θα μείνουν εδώ με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια».


Χ. Φωτόπουλος: «Συντελείται βιασμός της περιοχής»
Στην Κομοτηνή σήμερα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος με το Προεδρείο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Δ/ντή Ροδόπης, τον Αστυνομικό Δ/ντή ΑΜ-Θ, τον Αστυνομικό Επιθεωρητή Β. Ελλάδος, καθώς και τις τοπικές εισαγγελικές αρχές.

Η Αστυνομική ηγεσία παρείχε ενημέρωση για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος και αλεξίσφαιρων σκοπιών εντός της σχολής για την εξυπηρέτηση του προαυλισμού των λαθρομεταναστών, ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί έγιναν αποδέκτες εγγράφως των ανησυχιών και των προβληματισμών των Αστυνομικών, οι οποίοι ζητούν να ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, για: α) τη σύννομη ή όχι μετατροπή των σχολών σε κέντρα κράτησης β) την τήρηση κανόνων ασφάλειας στα κτίρια γ) την τήρηση των κανόνων εσωτερικής υγιεινής και της δημόσιας υγείας.

Σήμερα μάλιστα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, θα ζητήσει με έγγραφό της από τη Δ/νση Υγιεινής να προβεί σε αυτοψία των εγκαταστάσεων.


Τη βεβαιότητα ότι «θα ανακύψουν σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας», εξέφρασε ο ο κ. Φωτόπουλος, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως «εδώ συντελείται ένας βιασμός της περιοχής που αποφάσισαν άλλοι χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία».

Χαρακτηρίζοντας εξάλλου την κατάσταση στις σχολές «απαράδεκτη και ήδη τραγική», υπογράμμισε οτι «στοιβάζονται σωρηδόν ψυχές και δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τη σωστή φρούρηση 812 λαθρομεταναστών με 40 συναδέλφους. Ούτε τα κρεβάτια αρκούν και πολλοί παράνομοι μετανάστες κοιμούνται στο πάτωμα».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο παράνομοι μετανάστες με μεταδοτικές ασθένειες. Θα έπρεπε να προηγηθεί προληπτικός υγειονομικός έλεγχος αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Υπάρχει μια υγειονομική βόμβα που θα εκραγεί και λόγω των κλιματικών συνθηκών. Έχουμε ενημερώσει σχετικώς τους εισαγγελείς, γιατί πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και ποινικές γιατί άλλαξε η χρήση των εγκαταστάσεων χωρίς να ξέρουμε αν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου