«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

21/8/12

Υπό τη σκιά των περιορισμένων χρηματοδοτήσεων


Συνάντηση γνωριμίας Δημάρχων Ροδόπης με γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κομοτηνής πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο νέος γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιος Καρούτζος, όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο Κομοτηναίων Γιώργο Πετρίδη για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Ιάσμου και Αρριανών.

Αθ. Καρούτζος: «Έχω εντολή από τον κ. Στυλιανίδη για αγαστή συνεργασία»

«Σήμερα είχαμε μία συνάντηση γνωριμίας με Δημάρχους της Ροδόπης και βάλαμε ένα πλαίσιο συνεργασίας, διότι υπάρχουν ζητήματα που άπτονται της αυτοδιοίκησης, αποφάσεων και εγκρίσεων», σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Καρούτζος, και σχολίασε πως «σήμερα η αυτοδιοίκηση είναι μπροστά σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και οφείλουμε να είμαστε δίπλα της». Δεσμεύτηκε δε, ότι «ως γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης θα είμαι κοντά στα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και του Α’ και του Β’ βαθμού, διότι όλοι πρέπει σε αυτή τη φάση να έχουμε μία συνεργασία προκειμένου να βγει η χώρα μας από την κρίση». Επιπλέον, γνωστοποίησε: «Έχω εντολή από τον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή του, κυρίους Στυλιανίδη και Αθανασίου να έχω άψογη συνεργασία με όλη την αυτοδιοίκηση». Πάντως, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το δεδομένου των περιορισμένων οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλη, τα χρήματα είναι λίγα και αν δεν βοηθάμε την αυτοδιοίκηση και σε αυτό το επίπεδο θα υπάρχει πρόβλημα».


Γ. Πετρίδης: «Η αυτοδιοίκηση έχει καταστεί το μαλακό υπογάστριο του κράτους σε θέματα χρηματοδοτήσεων»
«Σήμερα είχαμε μία εθιμοτυπική, πρώτη επίσκεψη γνωριμίας με τον κ. Καρούτζο, το σεβαστήκαμε και δεν του βάλαμε εξ αρχής συγκεκριμένα ζητήματα», σχολίασε κατ’ αρχήν μεταξύ αστείου και σοβαρού ο κ. Πετρίδης, και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο πλαίσιο συνεργασίας που τέθηκε: «Ένα πλαίσιο το οποίο είναι ακόμη πιο χρήσιμο και επίκαιρο εν όψει των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση, όπως και όλη η πατρίδα μας, αλλά κυρίως η αυτοδιοίκηση που έχει πλέον καταστεί το μαλακό υπογάστριο του κράτους, σε θεσμικά θέματα και σε θέματα χρηματοδοτήσεων». Δεδομένου ότι ο κ. Καρούτζος έχει θητεύσει ως περιφερειάρχης Κρήτης, ο κ. Πετρίδης εκτίμησε πως αυτό είναι θετικός στοιχείο: «Είναι τύχη ότι ο κ. Καρούτζος είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει ξεχάσει την αυτοδιοίκηση από την οποία πέρασε, και από ότι φάνηκε από τη σημερινή συζήτηση προέκυψε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά και τις εξελίξεις. Άλλωστε και η προηγούμενη θέση του, ήταν μία θέση παρόμοια με αυτήν που έχει και τώρα». Τέλος, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχει της συνεργασίας τους: «Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που είμαστε και είναι να κινηθούμε το επόμενο διάστημα, θα έχουμε έναν χρήσιμο συμπαραστάτη και έναν άνθρωπο ο οποίος θα λύσει ζητήματα και δεν θα δημιουργήσει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου