«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

8/8/12

Δ. Χαρίτου: «Προκαλούν στην περιοχή υπανάπτυξη»


Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά η παράταξη της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας», με θέμα τη «μετατροπή των σχολών αστυφυλάκων της Θράκης σε κέντρα...
...υποδοχής μεταναστών».

Σε σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του Σώματος και τον Περιφερειάρχη, ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Χαρίτου, αναφέρεται σε «κυβερνητικές αποφάσεις που οδηγούν στη διάλυση παραγωγικών μονάδων της περιοχής», και τονίζει:

«Το σχέδιο “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν και δεν απέδωσαν αλλά επέτρεψαν στη συνέχεια τη γιγάντωση δυστυχώς του προβλήματος, δίνει την αίσθηση επικοινωνιακού “πυροτεχνήματος” για να διασκεδαστεί η οργή του κόσμου για όσα επώδυνα δρομολογούνται.

Το σχέδιο “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ”, με τις αρνητικές παρενέργειες για την περιοχή μας, τη μεταβολή του χαρακτήρα και της χρήσης των τριών Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων και τη μετατροπή τους σε κέντρα υποδοχής μεταναστών, φέρνει στην επιφάνεια ένα τεράστιο ζήτημα για το ποια είναι η αναπτυξιακή προοπτική και τι ρόλο επιφυλάσσουν στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. αν σε όσα αρνητικά διαδραματίζονται, συνυπολογιστούν πολύ πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις που οδηγούν για σε διάλυση παραγωγικών μονάδων της περιοχής όπως ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ, ΕΝ.ΚΛΩ. κ.ά.

Εξίσου ανησυχητική είναι η παντελής αγνόηση των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που υποτίθεται λόγω «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» όφειλε να έχει ρόλο και λόγο για όσα ουσιαστικά διαδραματίζονται στην περιοχή. Καθώς και ένα κλίμα ξενοφοβίας, μίσους και διχασμού που συστηματικά καλλιεργείται ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.

Επειδή οι εξελίξεις είναι ραγδαίες όπως φαίνονται και από την πρόσφατη συνάντηση των τοπικών φορέων με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Επειδή η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει απαρέγκλιτα στην εφαρμογή του σχεδίου χωρίς να αναλαμβάνει καμία σαφή δέσμευση για το τι πρόκειται να γίνει με το καθεστώς λειτουργίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων, με τη σύμφωνη γνώμη – όπως έμμεσα υπαινίσσεται ο Υπουργός – και των τριών εταίρων της Κυβέρνησης.

Επειδή θεωρούμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ο μοναδικός δημοκρατικά νομιμοποιημένος πολιτικός θεσμός σε επίπεδο Περιφέρειας που οφείλει να συζητά τέτοιου είδους σημαντικά προβλήματα και να αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες, να διεκδικεί τον ρόλο του απέναντι στην κεντρική εξουσία και να τον καταξιώνει στις τοπικές κοινωνίες και όχι να τον εκχωρεί.

Παρακαλώ κ. Πρόεδρε να αναλάβετε την πρωτοβουλία για έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες με το παραπάνω θέμα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου