«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

3/9/12

«Γιορτάστηκε το 21ο έτος από ιδρύσεως του DEB»


«Γιορτάστηκε η 21η επέτειος ίδρυσης του DEB με τελετή στην Κομοτηνή στην οποία μετείχαν εκλεκτοί καλεσμένοι.

Το κόμμα DEB υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την ABTTF (Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης) και με τον BTTDD (Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας).

Στην τελετή μετείχαν...
...ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, μέλη του Δ.Σ., ιδρυτικά μέλη και πρώην πρόεδροι, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, οι εκλεγμένοι μουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν και άλλοι πρόεδροι συλλόγων, ο πρόεδρος του BTTDD Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Μεχμέτ, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου και άλλοι καλεσμένοι.

Στην τελετή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα μέλη του κόμματος που προσέφεραν σε αυτό και δεν είναι πια στην ζωή.

Ο Μ.Α. Τσαβούς, ανάμεσα στους Μπ. Χαγκιουντέρ και Χ. Χαμπίμπογλου
Κατά τις ομιλίες που έγιναν στη συνέχεια, ο πρόεδρος του κόμματος Mουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως εργάζονται για να συνεχίσει να υπάρχει το κόμμα DEB στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Ο Αλή Τσαβούς τόνισε πως προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας όπως το βακουφικό και οι μουφτείες ακόμη συνεχίζονται.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ ανέφερε ότι το κόμμα DEB είναι αποτέλεσμα της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν ανέφερε πως το κόμμα DEB έφτασε μέχρι σήμερα χάρη στις υλικές θυσίες πολλών ανθρώπων, και σε αυτό το θέμα θύμισε με σεβασμό τον αείμνηστο Μουσταφά Μποσνάκ.
Στη συνέχεια της συγκέντρωσης, εξέφρασαν τα συναισθήματα τους ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, η Ισίκ Σαδίκ-σύζυγος του Σαδίκ Αχμέτ, και ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου.

Μετά από τις ομιλίες απονεμήθηκαν πλακέτες στα ιδρυτικά μέλη.

Η βραδιά περατώθηκε με συναυλία από το γκρουπ Τουρκ και με προσφορά πάστας.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 2/9/2012»

ΠΗΓΗ: tourkikanea.gr / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: komotinipress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου