«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

3/9/12

Συγχαρητήριο μήνυμα Ερντογάν προς το DEB


Σε ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά τής Ελλάδος προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, με συγχαρητήριο μήνυμα για την 21η επέτειο της ίδρυσης του μειονοτικού Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης στη Θράκη που έστειλε στον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλιτσαβούς.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι...
...«η ευτυχία, η ευημερία και η χρήση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η ακέραιη χρήση των δικαιωμάτων τους που τελούν υπό την εγγύηση διεθνών συμφωνιών και διεθνών σταθερών, έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος».

Τόνισε επίσης ότι «όπως ήμασταν μέχρι σήμερα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έτσι και στο εξής θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η υποστήριξή μας».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη πως «οι πολίτες της Ελλάδας, μέλη της τουρκικής μειονότητας, και οι πολίτες της Τουρκίας, μέλη της ελληνικής μειονότητας, πρέπει να είναι γέφυρα φιλίας» και ανέφερε: «Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία προσέγγισης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σε όλους τους τομείς των διμερών σχέσεων. Η προσέγγισή μας προς τα μέλη της ελληνορθόδοξης μειονότητας, το καθένα από τα οποία είναι πολίτης της Τουρκίας, αλλά και τα αλλεπάλληλα ανοίγματά μας το τελευταίο διάστημα, είναι αποτελέσματα της δημιουργικής μα προσέγγισης».

Αναφερόμενος στο εν λόγω κόμμα, ο Ερντογάν τόνισε ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη να έχουν μεταξύ τους ενότητα και αλληλεγγύη. Υπό την έννοια αυτή, πιστεύω ότι το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης έχει σοβαρή αποστολή. Το κόμμα σας, που έχει αξία με την ιδιότητά του ως σχολείου πολιτικής για τους ομογενείς μας, συμβάλλει ταυτόχρονα και στην ενότητα των ομογενών μας».

(antinews.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ / Επιμέλεια: komotinipress.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου