«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

7/11/11

Ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.


Ομάδα εθελοντών στην Κομοτηνή, κάθε Κυριακή, προσφέρει σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες της, ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Έχοντας λάβει την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνού, και την άδεια να χρησιμοποιούν το μαγειρείου του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κοσμίου, σαράντα γυναίκες, εκ περιτροπής, μαγειρεύουν περισσότερες από εκατό μερίδες, οι οποίες μοιράζονται μερικούς άντρες σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες αλλά και σε μοναχικούς συνανθρώπους.

Τα υλικά για την παρασκευή του συγκεκριμένου συσσιτίου αγάπης προσφέρονται είτε δωρεάν είτε σε χαμηλές τιμές από επαγγελματίες της περιοχής, ενώ ξεπερνούν τους εκατό εκείνοι που ακόμη και από το υστέρημά τους ενισχύουν οικονομικά την πρωτοβουλία.

Έχει σημασία εν τω μεταξύ να υπογραμμιστεί, πως η προσπάθειά τους ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, μοιράζοντας 30-40 μερίδες, και σήμερα, ούτε καν έναν χρόνο μετά, έχουν φτάσει τις 106 μερίδες, σημάδι του ότι δυστυχώς στις μέρες μας ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που είναι στα όρια της επιβίωσης.

Πάντως, εκτός από τις Κυριακές, και τις καθημερινές οι εθελοντές, μοιράζουν σε απόρους διάφορα είδη διατροφής (λαχανικά, φρούτα, γλυκά).
Ακόμη, επισκέπτονται και φροντίζουν ασθενείς συνδημότες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου