«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

16/11/11

Στο χιονισμένο Παπίκιο ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής.


Στο Παπίκιο όρος, την υψηλότερη κορυφή του νομού Ροδόπης, πέρασαν την κρύα Κυριακή που μας πέρασε 13 Νοεμβρίου, δέκα επτά μέλη του ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής, έχοντας την ευκαιρία να είναι από τους πρώτους που γεύτηκαν το φετινό χειμώνα.


Η μέρα ξεκίνησε με τη σύντομη πρωινή καθιερωμένη συνάντηση στη Νομαρχία, όπου γίνεται η γνωριμία με τους τυχόν νέους συνοδοιπόρους, καθώς και η συζήτηση – ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της ανάβασης που ακολουθεί.
 Σημείο εκκίνησης ορίστηκε η Β Κερασιά, και το ξεκίνημα έγινε σε φθινοπωρινό φόντο που ευνόησε την αρχική κούραση και δεν δυσκόλεψε την ομάδα. Όπως όμως συμβαίνει συχνά στο βουνό, που κρύβει εκπλήξεις, ο καιρός άλλαξε σε χειμωνιάτικο, όσο η ομάδα προχωρούσε ψηλότερα, και στην κορυφή την περίμεναν οι πρώτες φετινές νιφάδες χιονιού, που προσέδιδαν ιδιαίτερη ομορφιά στο τοπίο.

Ο αφόρητος άνεμος δεν επέτρεψε στην ομάδα να ξεκουραστεί για πολύ ώρα στην κορυφή, και σύντομα άρχισε ο δρόμος της επιστροφής.
Η πορεία ολοκληρώθηκε σε έξι περίπου ώρες, και οι ορειβάτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, που θα έχουν ως προορισμό την ψηλότερη κορυφή του ορεινού συγκροτήματος της Κούλας στο νομό Ξάνθης, την κορυφή του Γυφτόκαστρου, στα 1.827 μέτρα. Η αναχώρηση θα γίνει από τη Νομαρχία στις 7 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου