«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

13/11/11

Άραγε τι αξίζει περισσότερο από το χαμόγελο ενός παιδιού;


19η Νοεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Με την ευκαιρία της 19ης Νοεμβρίου / Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, το «Χαμόγελο του Παιδιού» αφιερώνει την εβδομάδα 14-21 Νοεμβρίου, σε δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση και στην κινητοποίηση όλων μας ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.hamogelo.gr) καθώς και τα social media (Facebook, Twitter) του «Χαμόγελου», θα παρουσιάζουν στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μελέτες, άρθρα, βίντεο, πραγματικά περιστατικά και μαρτυρίες σχετικά με την παιδική κακοποίηση.


Σήμερα που η χώρα μας διανύει μία από  τις πιο δύσκολες περιόδους των τελευταίων ετών, τα παιδιά μας, τα πιο ευαίσθητα, ελπιδοφόρα και πολύτιμα μέλη της κοινωνίας, μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Αξίζει να θυμόμαστε πάντα, πως πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται ένα παιδί που έχει βιώσει, στην πιο καθοριστική περίοδο της ζωής του, την πιο άγρια και βάναυση πλευρά της.

Ωστόσο, υπάρχει λύση για κάθε παιδί που έχει πέσει θύμα κακοποίησης κάθε μορφής.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω: της Εθνικής Γραμμής SOS 1056 (http://www.hamogelo.gr/7-1/754/Ethnikh-thlefonikh-grammh-gia-ta-poidia-SOS-1056), του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (http://www.hamogelo.gr/7-1/769/Ethniko-kentro-gia-ta-exafanismena-koi-ypo-ekmetalleysh-poidia), των 11 σπιτιών για τη φιλοξενία παιδιών θυμάτων (http://www.hamogelo.gr/7-1/771/Ta-spitia-mas), των Κέντρων Κοινωνικής & Ψυχολογικής Στήριξης (http://www.hamogelo.gr/7-1/767/Koinonikh-koi-psyxologikh-sthrixh-poidion), του Τμήματος Ενημέρωσης Μαθητών, Εκπαιδευτικών και Γονέων (http://www.hamogelo.gr/7-1/770/Enhmerosh-poidion--goneon-koi-ekpoideytikon), και πληθώρας άλλων δράσεων, έχει καταφέρει να επιστρέψει το χαμόγελο σε εκατοντάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Αρκεί όμως αυτό; Δυστυχώς όχι!

Σήμερα, που οι επικρατούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ευνοούν την αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης, και δυστυχώς οι υφιστάμενες δομές πρόνοιας δεν επαρκούν, τα παιδιά μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.
Συνεχίζουμε λοιπόν το έργο μας δυναμικά, με ακόμα περισσότερη ένταση.

Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλοι!

Σκοπός, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων, ώστε κανένα παιδί να μην υποστεί ξανά οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση.

Άραγε τι αξίζει περισσότερο από το χαμόγελο ενός παιδιού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου