«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

30/3/12

Δ. Αβραμόπουλος: «Εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον, η ΝΔ»

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός εθνικής άμυνας, πήρε αποστάσεις από τον Μ. Χρυσοχοΐδη, επισημαίνοντας πως δεν έχουν ζητηθεί ανενεργά στρατόπεδα, πλην ενός στην Κοζάνη.


«Η Θράκη είναι στην πρώτη γραμμή της προτεραιότητας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μία από τις γωνιές της πατρίδας μας με μεγάλα προβλήματα, με μεγάλες δυνατότητες, και με ένα αξιόμαχο κοινωνικό και πολιτικό δυναμικό που πρέπει να ενθαρρυνθεί και να στηριχθεί».

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ξεκινώντας τη χθεσινή του περιοδεία στη Θράκη.

Περί μειονότητας

Συνάμα, έσπευσε να σημειώσει τη βαρύτητα που δίνει η ΝΔ στα θέματα της μειονότητας, υπογραμμίζοντας: «Έχουν αλλάξει πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό, η Ελλάδα υιοθετεί πολύ πιο προχωρημένες, προοδευτικές πολιτικές, και πρέπει οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας να αισθάνονται πραγματικά φιλόξενα, μέσα σε ένα περιβάλλον που τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν όλες τους τις δυνατότητες και να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην ανάπτυξη και την πρόοδο της πατρίδας μας».

Περί λαθρομετανάστευσης
Ερωτηθείς για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, αποστασιοποιήθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επισημαίνοντας: «Είναι μία από τις προτεραιότητές μας σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι θα δοθεί τέλος σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που θέτει σε μεγάλους κινδύνους και την κοινωνική συνοχή και την οικονομία. Από την άλλη μεριά όμως, πρέπει να ασκούμε και μια πολιτική που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πνεύμα του δημοκρατικού πολιτισμού. Τα κέντρα φύλαξης παράνομων μεταναστών δεν είναι δική μου αρμοδιότητα ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Η υπόθεση αυτή δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Μας ζητήθηκε ένα στρατόπεδο στην περιοχή της Κοζάνης και το διαθέσαμε, γιατί ούτως ή άλλως ήταν ανενεργό. Δεν υπήρξε όμως καμία άλλη προσέγγιση ή αίτημα για να παραχωρηθούν άλλοι παρόμοιοι χώροι, ούτε για την περιοχή σας, ούτε για άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή η υπόθεση πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τις πραγματικές της δυνατότητες. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν αντιδράσεις που με προσοχή καταγράφονται. Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να τις λάβει σοβαρά υπόψη. Σκοπός δεν είναι να εφαρμοστεί απλά ένα μέτρο, είναι να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

Επίσκεψη στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε και τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ροδόπης και γραμματέα προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηλία Ιωαννάκη.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο δήμος, ιδιαίτερα αυτά που έχουν σχέση με την ανεργία, τα έργα υποδομής και την αξιοποίηση της γεωθερμίας, αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού ο οποίος καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Παράλληλα του έδωσε γραπτό υπόμνημα με τα φλέγοντα θέματα τα οποία ζητούν άμεση αντιμετώπιση, καθώς η οικονομική δυσπραγία οδηγεί πολλούς νέους ανθρώπους να αναζητούν στο εξωτερικό λύση στο πρόβλημα της επιβίωσής τους.

«Πρέπει να βοηθήσετε τον δήμο μας να βρει τον αναπτυξιακό βηματισμό του», είπε ο κ. Ιωαννάκης στον αντιπρόεδρο της ΝΔ και συνέχισε: «η φωνή μας πλέον είναι δυνατή και καλό είναι να μας δώσετε την  δυνατότητα να εξασφαλίσουμε μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, ένα ικανοποιητικό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους δημότες μας και μέσα από δυναμικές ενέργειες να ανεβάσουμε το οικονομικό επίπεδο της περιοχής μας με επενδύσεις στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, αλλά και στον τομέα του πολιτισμού που μπορεί να φέρει τουριστικό ρεύμα στην προικισμένη από τη φύση και τους ανθρώπους της, περιοχή του δήμου μας».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η δέσμευσή μου για την προώθηση των προβλημάτων της περιοχής θα είναι όχι απλά υπόσχεση, αλλά υποχρέωσή μου».

Συνεδρίαση Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ
Ο κ. Αβραμόπουλος προήδρευσε και σε συνεδρίαση της τοπικής κομματικής οργάνωσης, όπου ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, καταρχήν, του έπλεξε το εγκώμιο: «Τόσο κατά τη θητεία του ως δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, όσο και ως υπουργός αλλά και αντιπρόεδρος του κόμματος, επέδειξε ιδιαίτερη μέριμνα για τα συμφέροντα και τα δίκαια της περιοχής μας, της Θράκης γενικότερα αλλά και της Ροδόπης, και στο πρόσωπό του πάντοτε βρήκαμε έναν συμπαραστάτη κάθε φορά όταν επιδιώξαμε να υλοποιήσουμε κάποια πολιτική που στηρίζει και την τοπική κοινωνία και την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, Και είμαι πεπεισμένος ότι και στο μέλλον, από όποιο ρόλο, θα στηρίξει την κοινή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε να βοηθήσουμε την τοπική ανάπτυξη».

Όσο δε για τη μειονοτική πολιτική, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ: «Έχει παίξει εποικοδομητικότατο ρόλο και στη διαμόρφωση μιας ανοικτής και σύγχρονης ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής, έχει παίξει εποικοδομητικότατο ρόλο αξιοποιώντας την προσωπική του σχέση με τον πρωθυπουργό της γείτονος προκειμένου να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις και να αναπτυχθεί και η εμπορική κίνηση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».


Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, υπογράμμισε
: «Σας μεταφέρω εγκάρδιο μήνυμα από τον πρόεδρό μας, τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη γραμμή της συλλογικής εθνικής προσπάθειας για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση και να αντιμετωπίσει η Ελλάδα με αισιοδοξία το μέλλον και τις προκλήσεις της περιοχής. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα και βεβαίως δεν είναι της στιγμής να αναφερθούμε στο παρελθόν. Σημασία έχει το μέλλον. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει προς την ελληνική κοινωνία και πάνω εκεί είναι που στηρίζεται η πολιτική μας. Σύντομα η Ελλάδα θα έχει ξεπεράσει τα προβλήματά της θα κοιτάξει πάλι με αισιοδοξία μπροστά, θα ξαναβρεί τον προσανατολισμό και το βηματισμό της. Εγγύηση για την πολιτική ομαλότητα που οι καιροί απαιτούν για μια συγκροτημένη στοχευμένη πολιτική για το μέλλον, είναι η παράταξή μας. Η Νέα Δημοκρατία. Που με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης, αλλά και με αποφασιστικότητα και συγκροτημένο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που φέρει την υπογραφή και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, είναι η αξιόπιστη πρόταση η Νέα Δημοκρατία για να κυβερνηθεί και πάλι σωστά ο τόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου