«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

25/4/12

Η «Χάρτα Νέων 2012» της ΟΝΝΕΔ παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή


Τις θέσεις της σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας παρουσίασε στην Κομοτηνή η ΟΝΝΕΔ, στο πλαίσιο δέσμης προτάσεων υπό τον τίτλο «Χάρτα Νέων» που καταθέτει προς δημόσια διαβούλευση για σειρά ζητημάτων που αφορούν την ελληνική ενόψει των εκλογών.


Πανουτσόπουλος Σωτήρης, Υπεύθυνος τομέα Δικαιοσύνης Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ

«Η ΟΝΝΕΔ για ακόμη μία φορά στην πρωτοπορία, προτείνει λίγο πριν τις εκλογές την Χάρτα των Νέων του 2012. Μία δέσμη εξειδικευμένων προτάσεων για τους νέους σε οκτώ θεματικές ενότητες, όπως η οικονομία, η μητρότητα, τα ναρκωτικά, ο τουρισμός, η ανάπτυξη κ.ά.», τόνισε ο κ. Πανουτσόπουλος, και χαρακτηρίζοντας την παραβατικότητα των νέων «πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα το οποίο όλοι βλέπουμε ότι έχει αυξητική τάση», αναφέρθηκε στους στόχους της δράσης: «Σκοπός της ΟΝΝΕΔ είναι μέσω ρηξικέλευθων προτάσεων να πυροδοτήσει έναν διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που θα κυβερνήσουνε τη χώρα από τις 6 Μαΐου και μετά. Προτάσεις που, μερικές από αυτές ίσως αυτή τη στιγμή να θεωρούνται και ανεφάρμοστες, αλλά εμείς θεωρούμε ότι όπως κάποτε και η ΟΝΝΕΔ από τότε που ξεκίνησε την κουβέντα για τα πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και κάποιοι θεωρούσαν ανεδαφική αυτή την πρόταση και έφτασε μετά από μερικά χρόνια να θεωρείται βασική παράμετρος των προγραμμάτων των δύο κομμάτων εξουσίας, έτσι και κάποιες από τις προτάσεις μας με τον καιρό θα «ζυμωθούν» και θα αποτελέσουν βασική προτεραιότητα και της ΝΔ αλλά και κάθε κόμματος που θα θέλει να παρουσιάσει μία πρόοδο στον τομέα της παραβατικότητας των νέων».

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Οι ΟΝΝΕΔίτες δεν καθοδηγούνται, καθοδηγούν την πολιτική»

Το «παρών» στην παρουσίαση έδωσε και ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, εξάροντας την πρωτοβουλία των νέων της παράταξής του: «Θα θεωρούσα παράλειψή μου να απουσιάσω από μία εξαιρετική πρωτοβουλία που ανέπτυξε η ΟΝΝΕΔ μαζί με την ΟΝΝΕΔ Ροδόπης. Θέλω να συγχαρώ την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ αλλά και την τοπική ΟΝΝΕΔ γι΄ αυτήν την πραγματικά ουσιαστική πρωτοβουλία. Η συμβολή της νεολαίας μας στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, στη «συμφωνία εμπιστοσύνης 2012 - 2021» όπως επιγράφεται, ήταν καθοριστική, και θα έλεγα και σε τομείς όπου η νεολαία έχει ζωτικό χώρο, δηλαδή αναφέρομαι στα θέματα Παιδείας, στα θέματα στράτευσης, στα θέματα Δικαιοσύνης και Σωφρονισμού, κυρίως νεανικής εγκληματικότητας και άλλα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ότι μέσα στο χώρο της ΝΔ οι νέοι πρωταγωνιστούν χρησιμοποιώντας τη γλώσσα αλλά και τη φιλοσοφία της εποχής τους, και δεν καθοδηγούνται αλλά καθοδηγούν την πολιτική. Εκτιμώ ότι αυτή η πρωτοβουλία που στοχεύει στο ζήτημα της Δικαιοσύνης είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία η οποία ανοίγει τον δημόσιο διάλογο και τον προβληματισμό πάνω σε θέματα τα οποία ήταν ταμπού και απασχολούσαν μόνο κλειστούς κύκλους των νομικών, των δικαστών, των εισαγγελέων και των δικηγόρων. Είναι σημαντικό επίσης ότι μέσα από τη νεολαία, στη διαμόρφωση αυτών των σχέσεων πρωταγωνιστούν παιδιά που σπουδάζουν νομική και άρα είναι και μελετημένοι πάνω στα θέματα των νέων αντιλήψεων που βρίσκονται σε ανάπτυξη στη νομική επιστήμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου