«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

25/4/12

Πρεμιέρα απόψε για το «Γράμμα στον Ορέστη» στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής


Τον μονόλογο του Ιάκωβου Καμπανέλη «Γράμμα στον Ορέστη», με την Κομοτηναία ηθοποιό Ελένη Ουζουνίδου, ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής από σήμερα Τετάρτη 25/4 έως και την Κυριακή 29/4, με ώρα έναρξης 21:00 και γενική είσοδος 10 ευρώ.

Μαρία Μαλαμίδου, Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Για την ανάδειξη ντόπιων καλλιτεχνών, μίλησε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Μαρία Μαλαμίδου:
«Όταν ήρθε ο καλλιτεχνικός μας διευθυντής στην Κομοτηνή, προς τιμήν του, μας ζήτησε κάποια ονόματα Κομοτηναίων ηθοποιών προκειμένου να συνεργαστεί μαζί τους, και μέσα σε αυτά τα ονόματα ήταν και της Ελένης και φτάσαμε στην ιδιαίτερη στιγμή να έχουμε την Ελένη Ουζουνίδου κοντά μας».

Η κ. Μαλαμίδου τόνισε ακόμη, την αμισθί προσφορά του καλλιτεχνικού δ/ντή Θοδωρή Γκόνη: «Επίσης, αυτό που εντυπωσίασε, είναι που έβλεπα αυτούς τους δύο ανθρώπους εξ αποστάσεως, γιατί δεν γνωρίζω τι θα δω αύριο στις παραστάσεις, να δουλεύουνε πάρα πολλές ώρες, με πολύ πάθος, και προς τιμήν του διευθυντή, επειδή έχουμε πάρα πολύ μικρά έσοδα, με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό για τη συγκεκριμένη παραγωγή, κάνει μια δουλειά για την οποία δεν θα αμειφθεί».

Θοδωρής Γκόνης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

«Είχαμε πει από το ξεκίνημα ότι αυτό το θέατρο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και παραμένει ανοιχτό. Ο κόσμος ανταποκρίνεται και έρχεται να παρακολουθήσει τις παραστάσεις που πραγματοποιούμε. Είναι ουσιαστικά η πρώτη μας παραγωγή, μια παραγωγή 100% από τις μέρες που είμαι εγώ στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής», σημείωσε ο κ. Γκόνης, και εξέφρασε τη χαρά του που συνεργάζεται με μια πρώην μαθήτριά του όπως είναι η πρωταγωνίστρια: «Εγώ είμαι διπλά χαρούμενος και ευχαριστημένος που συνεργάζομαι με την Ελένη Ουζουνίδου που ήταν μαθήτριά μου στο Κ.Θ.Β.Ε., αλλά έκτοτε προχώρησε, συνέχισε, πήρε το δρόμο του θεάτρου, είναι μία από τις εν δυνάμει σπουδαιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς, και είναι τύχη για εμάς που είναι εδώ, είναι καμάρι για τους Κομοτηναίους που έχουνε ταλαντούχους συμπολίτες».


Ελένη Ουζουνίδου, Ηθοποιός

Την ικανοποίησή της που της δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει στην  γενέτειρά της, εξέφρασε και η κ. Ουζουνίδου: «Είναι πολύ συγκινητικό και είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή που για πρώτη φορά δουλεύω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και μεγαλύτερη χαρά που είμαι ανάμεσα σε γνωστούς μου ανθρώπους, στην κ. Μαλαμίδου και τον κ. Γκόνη. Λίγες ημέρες αφού ανέλαβε ο κ. Γκόνης καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, δέχτηκα τηλεφώνημά του όπου μου έκανε την πρόταση να συνεργαστούμε και να παιχτεί μία σειρά παραστάσεων και στην Κομοτηνή. Εννοείται ότι δέχτηκα την πρόσκληση με πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση, και ο τρόπος που δουλεύουμε είναι για μένα «μαγικός», είναι αυτός ο τρόπος γι΄ αυτά τα πράγματα που θέλω να κάνω στο θέατρο. Είναι ο δύσκολος δρόμος, αλλά είναι ο πιο ωραίος, ο πιο αληθινός και ο πιο λυτρωτικός».

Ελένη Στρούλια, υπεύθυνη σκηνικών


Ευχαριστίες προς το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ για τη στήριξη των ιδεών και των προσπαθειών των συνετλεστών του θεάτρου, εξέφρασε η κ. Στρούλια: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γκόνη για τη συνεργασία που έχουμε εδώ και χρόνια, χαίρομαι πάρα πολύ που ξαναβρίσκω την Ελένη Ουζουνίδου με την οποία έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές και στην πατρίδα μου τη Λάρισα, και τώρα βρίσκομαι εγώ στην δικιά της πατρίδα. Έχουμε ένα πολύ κλασσικό κείμενο που το αντιμετωπίσαμε με έναν πάρα πολύ σύγχρονο τρόπο χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση και σε αυτό το πλαίσιο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής που στηρίζουν και τέτοιες επιλογές και δίνουν τις ευκαιρίες σε ανθρώπους σαν και εμάς, να παρουσιάσουμε αυτή τη δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου